Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas sportistima, u novoizgrađenom Nacionalnom trening centru – Multifunkcionalnoj dvorani u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, da će država nastaviti da ulaže u sport i do 2027. obradovati sportiste potpuno novim sadržajima i dvoranama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ (STF)

“I zato vas samo molim da svom svojom snagom, energijom budete posvećeni. Vi jeste primer našim mladim ljudima, u vas gledaju naša deca i što više vi uspeha imate to ćete im biti i veći idoli. Hvala vam na svemu što ste učinili za našu zemlju”, rekao je Vučić sa sportistima koji su ga dočekali u novom trening centru.

On je zahvalio trenerima i svima koji brinu o našim sportistima.

“Beskrajno hvala na ogromnom angažmanu, na velikom trudu i mi ćemo nastaviti da ulažemo i verujem da ćemo do 2027. još mnogo vas obradovati potpuno novim sadržajima, potpuno novim dvoranama i siguran sam da ćete doneti još bolje rezultate”, poručio je Vučić.

On je povodom večerašnje fudbalske utakmice sa Danskom rekao da nije preveliki optimista, ali da srpskim fudbalerima zajedno sa ostalim sportistima sa tog mesta šalje mnogo pozitivne energije.

“I molimo naše fudbalere da nas obraduju dobrom igrom, pa sad rezultat kakav bude, da se bore za Srbiju, želimo im pobedu i prolaz, a onda Nemci dolaze da se igramo sa njima pa da prođemo i Nemce”, rekao je Vučić.

Predsednik je zahvalio sportistima na veličanstvenom dočeku i podsetio na izreku u sportu i na Olimpijskim igrama – da je važno učestvovati.

Naglasio je da je, ipak, važno biti uspešan u sportu i da zato država hoće da obezbedi najbolje moguće uslove našim sportistima.

Naše je da vam obezbedimo sve moguće uslove a rezultati će, ako ne budu sad, doći sledeći put, poručio je Vučić.

Naveo je da malo ko u Evropi ima ovakve uslove za treniranje.

“Radite, borite se i pobeđujte, za svoju zemlju, za svoju Srbiju, kada nosite državnu zastavu i grb Srbije tada predstavljate Srbiju i tada je svaki građanin uz vas svim srcem i svom snagom”, istakao je Vučić.

Kazao je da bi trebalo videti da na Košutnjaku obezbede sportistima koji nisu iz Beograda da mogu da prenoće tu kao i menzu.

Vučić je naglasio da je država uložila 20 miliona evra u halu, kako bi naši sportisti imali najbolje uslove.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: