Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na obnovi i rekonstrukciji scene “Bojan Stupica” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) i tom prilikom poručio da država nastavlja da ulaže u kulturu i obnovu kultnih umetničkih zdanja, objavljeno je danas na instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STR

Prema Vučićevim rečima, svaki kutak te zgrade svedok je istorije koju je ispisivala pozorišna elita ovih prostora tokom dugih decenija stvaralaštva.

“Upravo ove scene i gledališta bile su kreativni dom vrhunskih umetnika koji su u JDP utkali ceo život. Njima u čast, kao i na zadovoljstvo probirljive publike, renoviramo prestižni Teatar ‘Bojan Stupica’, kako bi JDP bljesnuo novim sjajem i ponovo oživeo najbolja dela Sterije i Nušića, ali i Šekspira, Ibzena i Molijera”, naveo je Vučić u objavi na instagramu.

Kako je naveo, nastavlja se ulaganje u kulturu i obnovu kultnih umetničkih zdanja, jer je želja da i nove generacije ljubitelja pozorišne umetnosti dožive onu vrstu fascinacije majstorskim izvedbama naših glumaca, kakvu su imale i generacije pre njih.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: