Podeli vest

Imaćemo klackalicu – nekad će da budu sankcije, nekad KiM, rekao je predsednik.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučih izjavio je večeras da će se Srbija u narednom periodu nalaziti na klackalici- nekad će za napredak na putu ka EU biti važne sankcije Rusiji, a nekad KiM.

“Što se tiče Kosova, mi smo sebi zapržili čorbu, i to ne krijem pred predstavnicima EU, kada smo doneli odluku da se pregovori premeste u EU. I sada možemo Svetom Petru da se žalimo, jer šta god govorili da su statusno neutralni, posmatraju Kosovo kao nezavisnu državu ili nas žele da vode ka tome”, kazao je Vučić.

Razumeli smo poruku, razmatraćemo poziciju

Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Srbija razumela poruke iznete u izveštaju Evropske komisije zbog drugačijeg stava prema prema Ruskoj Federaciji, kao i da će razmatrati svoju poziciju na dnevnom nivou i donosti odlukuke u budućnosti.

“Možda nas razumeju, mozda nesto promenimo, ali smo razumeli sve poruke”, rekao je Vučić

O izveštaju EK: Jedino nazadovanje u spoljnoj politici, zbog sankcija Rusiji

Samo u jednoj oblasti je Srbija nazadovala, što stoji u izveštaju Evropske komisije o napretku, a to se tiče spoljne politike,odnosno uvođenjuqsankcija Rusiji, ocenio je predsednik izveštaj EK.

Vučić je, nakon što je dobio izveštaj Evropske komisije rekao da su ljudi iz Evropske komisije u pravu jer Srbija danas ima nivo usaglašenosti sa Unijom od 45,03.

O KiM: Težak put pred nama, neće biti dobrih vesti

Predsednik Srbije izjavio je večeras da je kada je reč o Kosovu i Metohiji, pred Srbijom težak put, dodajući da se plaši da za našu državu po tom pitanju neće biti dobrih vesti.

Vučić je, govoreći o izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije, rekao da je važno ono što se tiče poglavanja 35, koji se odnosi na dijalog Beograda i Prištine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: