Podeli vest

Imaćemo bezbroj problema, ali hrane imamo i imaćemo dovoljno, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Davosu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

Uspećemo da obezbedimo i stabilnost i sigurnost u snabdevanju, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodajući da na pritiske za povećanje cena popušta kada čuje racionalni argument.

Vučić je za TV Pink kazao da šećera ima dovoljno, a da sada država interveniše sa dodatnih 260 tona.

Očekuje nas rešavanje gasnog problema

Predsednik Vučić rekao je da narednih dana predstoje razgovori o gasu – ministar finansija Siniša Mali ide u Mađarsku, a njega očekuju razgovori sa Rusima.

Preneo je da sutra Mali ide u Budimpeštu da sa Mađarskom vidi da li mogu da nam ustupe skladišta za gas.

Očekujem da ću se čuti s Putinom, videćemo za neki dan

Predsednik Srbije izjavio je da očekuje da će se čuti sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali da nije siguran u to i da treba sačekati još nekoliko dana i videti šta će se desiti.

“Mislim da hoću, ali da sačekamo koji dan. Možda čovek neće da razgovara sa mnom, videćemo”, kazao je Vučić za TV Pink odgovarajući na pitanje da li će se čuti sa ruskim predsednikom.

Neće biti velikog poskupljenja struje

Aleksandar Vučić izjavio je u Davosu da nema sumnje da cena struje u Srbiji, koja je najniža u Evropi, mora da bude viša, ali da sigurno neće poskupeti onoliko koliko bi u EPS-u hteli 20 ili 40 odsto, jer bi to izazvalo skok cena svega ostalog.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara Pinka kako komentariše današnje izjave predstavnika EPS-a da je neophodno da struja poskupi između 20 i 40 i više procenata.

Svega ima dovoljno, niko ne može da ucenjuje državu

Imaćemo bezbroj problema, ali hrane imamo i imaćemo dovoljno, izjavio je predsednik Srbije i dodao da u zemlji nema nestašice šećera, već je problem izazvan veštački, poručujući trgovcima da ne pokušavaju da ucenjuju državu da poveća cene šećera, jer u tome neće uspeti.

Vučić je za TV Pink, iz Davosa, na pitanje da li ćemo imati dovoljno hrane, budući da je često na meti kritika kada govori o tome, odgovorio da svaki odgovoran čovek brine, jer je možda bez brige lakše i lepše da se živi, ali se ne postižu najbolji rezultati. Ukazao je da će biti bezbroj problema, ali da svega ima dovoljno.

Ne radi se o pritiscima na mene, već na našu zemlju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući izjave akademika Dušana Tiodorovića da je Vučić slab i da ne može da izdrži pritiske, poručio je da se ne radi o pritiscima na njega lično, već o pritiscima koje mora da trpi naša zemlja.

“Kazao je on je (Tiodorović) za ulazak u NATO, za hitne sankcije Rusiji i najbolji je način da nešto dobijete da lično pritisnete Vučića. Ok, neka proba i neka pita one koji to rade kako im ide i neka nastavi da im pomaže i na kraju videćete ko će duže da izdrži. Ovde nije pitanje pritiska na mene, pitanje je izloženosti pritisku naše zemlje i šta je to što naša zemlja mora da trpi, što se mene tiče, koliko hoćete”, kazao je predsednik za TV Pink.

Srbija ima čistu poziciju prava i morala

Srbija ima čistu poziciju što se tiče međunarodnog javnog prava i moralnih principa, istakao je predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je, za TV Pink rekao da je veoma dobro što je naša delegacija prisutna u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu, gde je veoma prisutan antiruski stav, pa se može zamisliti šta bi pričali o našoj zemlji da ne strahuju od potencijalnog odgovora.

Kako objasniti da se neko protivi kazni za ubice dece…

Kako da objasnimo da se neko protivi da ubice dece budu kažnjene, upitao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući reakcije iz Hrvatske na optužnicu u Srbiji za akciju “Oluja” i izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da će ta optužnica “koštati Srbiju” koja nikada neće uspeti da uđe u EU.

Na konstataciju da su uvek neki problemi sa Hrvatima, Vučić je za TV Pink rekao da on nema nikakve probleme sa njima, čak naprotiv, želi da predstavnici hrvatske manjine učestvuju u radu buduće vlade, već da neko drugi ima problem sa ratnim zločinima, pa sada preti Srbiji.

Ukrajina jedina tema u Davosu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji prisustvuje godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, preneo je da je dominantna tema tog skupa Ukrajina, kao i da su važne teme predstojeća zima i pitanja – energenata, hrane i održivosti, te da je važno da se sve to sagleda i vidi šta Srbija može da uradi.

“Jedina tema je Ukrajina, sve što se zbiva u Ukrajini, a sve ostalo je skrajnuto. Na nekim od sastanaka koji nisu za javnost, slušao sam i Kristin Lagard i Kristalinu Georgijevu, oko ekonomske budućnosti sveta i Evrope”, rekao je Vučić novinarima u Davosu.

Nema razumevanja za zemlje koje nisu izabrale jednu stranu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Davosu da je u međunarodnoj zajednici atmosfera takva da tu niko ne želi bilo koga drugog da čuje ili sasluša kada je reč o Ukrajini i da nema razumevanja za zemlje koje nisu isključivo za jednu stranu .

Vučić je tako odgovorio na pitanje da li ipostoji razumevanja za one države poput Srbije koje u rusko-ukrajinskom ratu nisu zauzele isključivo jednu stranu i da li su mu upućene neke primedbe zbog pozicije Srbije od nekog lidera sa kojim se sastao danas u Davosu.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: