Podeli vest

Hvala Mirku koji nas je vratio u prošlost i pružio priliku da na fotografiji osetimo duh tradicije. Nastavite da nam šaljete fotografije naše najlepše Srbije, napisao je Vučić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

srbija priroda
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na Instagramu pobedničku fotografiju za ovu nedelju, u okviru konkursa “Naša najlepša Srbija”, a reč je o Etno kući u Sirogojnu autora Mirka Ristanovića Petkovića.

“Dragi sugrađani, ove nedelje vas vodimo u selo Sirogojno i jedini muzej na otvorenom u Srbiji koji čuva srpsku tradiciju i pruža vernu sliku nekadašnjeg života na našim prostorima”, napisao je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbije.av.

Ognjište, kao centralna prostorija kuće i mesto okupljanja svih clanova porodice, oduvek je predstavljalo trag o postojanju, život, dom, porodicu i zajedništvo, pa tek onda mesto na kojem se loži vatra i priprema obrok, naveo je predsednik.

“Hvala Mirku koji nas je vratio u prošlost i pružio priliku da na fotografiji osetimo duh tradicije. Nastavite da nam šaljete fotografije naše najlepše Srbije”, napisao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: