Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na Svečanoj akademiji povodom 45 godina Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” da veruje da će od sledeće godine krenuti radovi na Dedinju 1 za šta će biti potrebno više od 13,5 miliona evra, a d aje u Dedinje 2 uloženo 50 miliona evra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

“Pre svega ono što je veoma važno, a ono što smo danas videli, koliko je kardovaskularni institut značio našim ljudima i mnogim ljudima iz regiona koji je spasavao živote i koji će nastaviti da to radi i u budućnosti”, rekao je Vučić u Hotelu Metropol u Beogradu.

Predsednik je izrazio zahvalnost Milovanu Bojiću za sve ono što je uradio 90ih godina i Bošku Đukanoviću do 2015. godine, Milojeviću za sve ono što su uradili u prethodnim decenijama za ovaj institut, ali i svim radnicima, lekarima, sestrama koji su uvek držali do ugleda ove institucije i koji su doprinosili rastu njenog ugleda.

“Kada je Milovan Bojić ponovo postao direktor ‘Dedinja’ počeo je baš kao i danas, samo tad nije pominjao Dedinje 1, tad je pominjao Dedinje 2, da traži novac koji je ogroman, 50 miliona evra što kroz opremu što kroz građevinske radove uloženo u Dedinje 2”, rekao je Vučić.

Dodao je da 50 miliona evra nije mali novac ni za neke mnogo države od Srbije.
“Ulagali smo u KBC u Beogradu, u desetine bolnica širom Srbije jer decenijama nije ulagano i našli smo tih 50 miliona evra i uložili u Dedinje”, rekao je Vučić.

Dodao je da je Milovan Bojić tražio novac i za Dedinje 1.

“Mi smo u međuvremenu uradili analize, urađeni su svi projekti i potrebno je 13,5 miliona evra da se u to uloži to nije mali novac, biće i više jer će oprema biti skuplja, ali mi smo spremni i verujem da ćemo od sledeće godine krenuti u radove na Dedinju 1, što je traženo još 2022. godine”, rekao je Vučić.

Svečanosti prisustvuju i ministarka zdravlja Danica Grujičić, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, ministar građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Tomislav Momirović, ministar bez portfelja Novica Tončev, predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić, patrijarh srpski Porfirije i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Na Institutu se godišnje obavi više od 2.000 kardiohirurških operacija, 1.750 operacija iz domena vaskularne hirurgije, oko 4.000 dijagnostičkih invazivnih kardiovaskularnih procedura, 2.000 dilatacija i više od 700 najsloženijih elektrofizioloških procedura.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: