Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorajući danas samit inicijative „Otvoreni Balkan” u Beogradu poručio je da od ovog samita zavisi ekonomska budućnost, ali i mir i stabilnost u regionu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas nakon obraćanja učesnika i gostiju na samitu inicijative „Otvoreni Balkan” da su za sve zemlje učesnice inicijative Otvoreni Balkan mir i stabilnost od ključnog značaja, bez obzira na to što nemaju ista mišljenja o svim političkim događajima i pitanjima

“Važno je da dobro razumemno da su mir i stabilnost od ključnog značaja za nas”, poručio je Vučić i zamolio EU za vise razumevanja za region.

On je istakao da se sve zamlje na Balkanu, koje učestvuju na Samitu, nalaze na evropskom putu i da su posvećene tom putu, ali,je konstatovao da su zaključili da moraju da i sami urade ono što je u njihovoj moći.

“Zaključili da moramo da uradimo ono što možemo , ono što zavisi od nas, da se mi međusobno povežemo, da uklonimo prepreke koje stoje na putu ekonomske saradnje, a da budem sasvim iskren, nismo uvek stoprocentno sigurni ni koliko smo željeni kazao je Vučić.

On je naglasio da bi nekada trebalo videti dobre stvari, a ne samo držati pridike drugima.

“Ako vam neko traži grešku i uvek se traži greška u našem ponašanju, kao u porodicama kada sve loše vidite u svojima najbližima, onda ta porodica nema neku budućnost. Umesto da tražite dobre stvari, da vidite šta je to dobro, šta je neko učinio… neko svakog dana pokušava samo da vam drži pridike i niste naročito srećni, a to se oseća i u atmosferi i u svim nasim odnosim” primetio je predsednik.

On je poslao poruku i evropskim partnerima:

“Zato je moja molba upućena nasih evropskim partnerima da onoliko poštovanja koliko mi pokazujemo prema njima, da toliko poštovanja pokažu prema našem regionu i svima nama” .

Vučić je dodao da je Evropska unija najveći investitor i neko ko na najbolji način razume potrebe našeg regiona, ali je zatražio i malo više razumevanja od evropskih partnera.

“Naravno, Evropska unija je najveći investitor i Evropska unija je i neko ko na najbolji mogući način naše ciljeve i težnje razume i predstavlja , ali samo molimo da uz svoje probleme ili urpskos svojim problemima pokažu i malo veće razumevanje za nas. Jedan od onih koji razumevao probleme Zapadnog Balkana i trudio se da nam pomogne gotovo uvek je Oliver Varhelj” rekao je predsednik Srbije.

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: