Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da nije istina da su strane bezbednosne službe rešile slučaj organizovane grupe Belivuk, već da su slučaj rešile srpske vlasti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ALEKSANDAR VUCIC
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Vučić je, na novinarsko pitanje kome veruje, pošto se proteklih dana u medijima nadmeću Dijana Hrkalović i ministar Nebojša Stefanović u optužbama ko je veći kriminalac, kao i zašto strane službe rešavaju kriminalne slučajeve u našoj zemlji, kao što je i slučaj Jovanjice, Belivuka, kazao da je banda Belivuk uhapšena direktno uz najteži mogući rad naših službi i naše policije.

„Nismo imali nijedan skinuti Skaj telefon. Dovoljno dokaza smo sami našli. A ne zaboravite kakav je to rizik zahtevalo od momaka koji znaju da neki dostavlja informacije iz sistema, a oni moraju da zakače bubice na kola“, rekao je on.

Vučić je naglasio da je posao naših službi da sarađuju sa svim evropskim i svetskim.

„Mi u potpunosti sarađujemo s njima za razliku od nekih u regionu. Mi ljude, za koje nam dostave dokaze, hapsimo“, poručio je on.

Što se tiče prisluškivanja kaže da veruje u rad naših institucija.

Kazao je da je njemu bilo važno da zna šta se dešavalo, a mogao je da se uveri da se ne radi samo o priči.

„To je za mene užasna stvar, ne želim više tim stvarima, koje su ugrožavale u tom trenutku bezbednost, da se bavim. Nadležne istitucije da se bave time. Što se mene tiče taj slučaj je završen, i sada je na tužilaštvu i sudovima“, istakao je on.

Što se Jovanjice tiče Vučić je upitao kada se to njegov brat čuo sa licem iz Jovanjice, i dodao da je sudski dokazano da nikada nije.

„Sudske presude ima protiv lažova iz Trstenika“, dodao je on.

Takođe je, vezano za priče o menadžerskom poslu svog sina,ironično je pozvao da mu se javi kada fudbaler Vlahović bude potpisivao novi ugovor da zna koliko mu je sin zaradio.

„Ja verujem državnih institucijama, uveren sam da će obaviti posao. Verujem u snagu borbe države, u snagu ljudske potrebe i da oproste sebi što je nekada neoprostino, kao i u snagu institucija da ne oproste što zbog primera drugih ne može da se oprosti“, objasnio je on.

Takođe je kazao da nema protiv nikoga ništa lično.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: