Podeli vest

Vi ste svoju državu poslušali, čak i kada se sa njenim odlukama niste slagali, uradili ono što vam je srce želelo i najčasnije ste se poneli, kada ste bili onemogućeni u vršenju svoje dužnosti, poručio je Vučić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić odlikovanja
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja kapetanu Nenadu Ðuriću, suspendovanom direktoru Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever na KiM i kapetanu Aleksandru Filipoviću, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever.

“Vi ste svoju državu poslušali, čak i kada se sa njenim odlukama niste slagali, uradili ono što vam je srce želelo i najčasnije ste se poneli, kada ste bili onemogućeni u vršenju svoje dužnosti”, poručio je Vučić u Predsedništvu Srbije.

Istakao je da su oni branili iskonske evropske vrednosti, bar onakve kakve bi trebalo da budu, a to je i poštovanje potpisanih međuanarodnih sporazuma.

“Hvala vam što ste čuvali mir, stabilnost sve ove godine, za prkos, za veru, za nadu i ljubav koji se ste pokazali prema srpskom narodu i državi Srbiji, prema Kosovu i Metohiji”, poručio je predsednik Vučić.

Vaša mirna i staložena, ali odlučna akcija ni protiv koga usmerena, koja vas je svrstala u red onih običnih junaka o kojima se retko govori, jete nešto na šta možete da budete ponosni stakao je Vučić.

Vučić je Ðuriću uručio Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena koji se dodeljuje za natprosečno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti.

Kapetanu Filipoviću, predsednik je uručio Zlatnu medalju za hrabrost “Miloš Obilić”, koja se dodeljuje za dela u kojima je do izražaja došla lična hrabrost.

Dodeli odlikovanja u Predsedništvu Srbije prisustvovali su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i drugi predstavnici Kancelarije za KiM, kao i članovi porodica odlikovanih policajaca.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: