Podeli vest

Predsednik je ocenio da je vlada Srbije napravila grešku kada je odlučila da prekine saradnju sa „Rio Tintom”, i dodao da se ne meša u odluke vlade

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vucic
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će država mnogo uložiti u ekologiju i naglasio da, iako je bio tada i danas protiv odluke vlade u vezi litijuma, ne vidi mogućnost za promenu odluke.

Vučić je na pitanje da li će ekologija postati najvažnije pitanje i da li ima mesta litijumu, bakru, uglju u Srbiji, kazao da što se tiče uglja Srbija će ga svakako imati, jer bez njega ne bismo imali struju.

„Što se bakra tiče doneo nam je da je u Boru prosečna plata 787 evra, da smo imali 2.934 registrovanih vozila 2012., a danas ih imate 17.100. Najlakše je voditi kampanju protiv Kineza svih koji bi da rade i donose odluke”, rekao je Vučić sinoć za RTS. Obećao je da će za desetak dana posetiti Krivalj i Slatinu, kako bi sa meštanima nastavio da rešava probleme.

„Moramo taj posao da nastavimo. Sačuvamo istok Srbije jer bez RTB istok ne postoji”, istakao je on.

Ocenio je da je vlada Srbije napravila grešku kada je odlučila da prekine saradnju sa „Rio Tintom”, i dodao da se ne meša u odluke vlade, ali da je trebalo da se sačeka da se dobiju svi papiri, sve analize ugrožavanja životne sredine, pa tek potom da se donese odluka.

„Razumeo sam Aninu (Brnabić) frustraciju i činjenicu da se prave naivni neki da ne znaju da spolja plaćaju ljude da bi izlazili na ulice.

Rekao sam i tada da ja odluku ne bih doneo pod pritiskom, posebno što ne volim one koji misle da su mesije, a dobili su pare spolja. Vlada je donela odluku i ne vidim mogućnost za promenu takve odluke. Mislio sam tada i danas to mislim da je ona pogrešna”, naglasio je on.

Vučić je ukazao da je veliki broj građana napustio taj deo Srbije, a čitav Jadar i Rađevina mogao je da se uredi drugačije da bude najrazvijeniji kraj Srbije.

„Mi ćemo da uložimo ogroman novac u ekologiju, ali samo da vidimo kako u uslovima ove krize. To podrazumeva kanalizaciju, prečišćivača otpadnih voda, promenu azbestnih cevi vodovoda”, kazao je on.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: