Podeli vest

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je da je juče jedan naš državljanin lakše ranjen i da je već otpušten iz bolnice.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Nikolić je kazao da je u stalnom kontaktu sa našim državljanima, naročito onima koji borave u južnom distriktu na liniji razdvajanja Izraela i Pojasa Gaze.

Apelovao je na građane Srbije koji borave u Izraelu, naročito one na nerezidentnom nivou, kao što su turisti, hodočasnici, studenti, poslovni ljudi, da eksplicitno poštuju naredbe vlasti kako bi se životi sačuvali.

Prema rečima Nikolića, avion “Er Srbije” JU-817 pun naših državljana, samo što nije poleteo sa aerodroma u Tel Avivu, preneo je RTS.

Kako kaže, za još nekoliko desetina hodočasnika koji su ostali predviđena su još dva leta u ponedeljak i utorak.

“Telefoni konzulata i ambasade Srbije danonoćno zvone i čini se sve da naši građani koji žele da odu budu što pre evakuisani”, naglasio je Nikolić.

On je naveo da je noć protekla mirnije bez sirena za vazdušnu opasnost i raketa.

Sa druge strane, Nikolić ističe da je u južnom distriktu, stanje veoma teško i složeno.

Kako je rekao, najveći broj žrtava zabeležen je u upadima pripadnika Hamasa u izraelske gradove kao što su Beri i Ofakim, kao i kibuce duž linije razdvajanja.

Od početnog 21 žarišta šest je i dalje aktivno, mada su, kako kaže konzul Srbije, ona van gradova, duž linije razdvajanja.

Nikolić je istakao da su vlasti Izraela bile potopuno zatečene napadom Hamasa koji je počeo u subotu ujutru oko pola sedam po lokalnom vremenu, na 50. godišnjicu Jomkipurskog rata.

“Vojni i bezbedonosni analitičari na najgledanijim televizijskim kanalima sa velikim ogorčenjem i teškom kritikom obrušili su se na vlasti, dok se opozicija drži solidarno, budući da je zemlja u ratu”, dodao je Nikolić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: