Podeli vest

Vučić, koji zajedno sa svetskim liderima boravi u Abu Dabiju, čestitao je novom predsedniku UAE imenovanje na tu funkciju

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas doputovao u Ujedinjene Arapske Emirate, izrazio je saučešće novom predsedniku UAE Muhamedu bin Zajedu El Nahjanu zbog smrti njegovog prethodnika šeika Kalifa bin Zajeda al Nahjana.

Vučić, koji zajedno sa svetskim liderima boravi u Abu Dabiju, čestitao je novom predsedniku UAE imenovanje na tu funkciju.

On je na Instagramu naveo da je tužan zbog smrti šeika Kalifa bin Zajeda Al Nahjana i ponosan na iskreno prijateljstvo koje Srbija i on imaju sa novim predsednikom Muhamedom bin Zajedom El Nahjanom.

“Naročito sam zahvalan Muhamedu bin Zajedu El Nahjanu na važnim političkim savetima koje mi je pružio, kao i punom otvorenošću naših emiratskih prijatelja za daljim razvojem bilateralnih odnosa između Srbije i UAE”, poručio je Vučić na nalogu “buducnostsrbijeav”.

Vučić se sastao i sa kralljem Brahreina Hamadom.

Brojni svetski zvaničnici, među kojima francuski predsednik Emanuel Makron, premijer Velike Britanije Boris Džonson, otputovali su u UAE kako bi odali poštu Kalifi bin Zajed Nahjanu.

Kalifa bin Zajed Nahjan preminuo je 13. maja u 74. godini, a bio je vladar Abu Dabija i predsednik UAE.

Mohamed bin Zajed Al Nahjan izabran je posle smrti svog polubrata za novog predsednika.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: