Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić naglasio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom, da je za Srbiju od vitalnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i istakao da samovoljni potezi Prištine i inicijative poput nacrta rezolucije GS UN o Srebrenici ni na koji način ne doprinose procesu pomirenja, izgradnji poverenja i saradnje u regionu.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Vučić je na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav” napisao da je u razgovoru ponovio zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na poštovanju suvereniteta u pogledu nezavisne politike i jedinstvenog puta koji je Srbija odabrala.

“Taj put nije lak, ali na njemu računamo na punu podršku svih iskrenih prijatelja Srbije”, istakao je Vučić.

On je naveo da je u razgovoru bilo reči o teškom periodu koji stoji pred Srbijom, o diplomatskoj borbi na nekoliko planova i ozbiljnim izazovima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i u okruženju.

Vučić je dodao da je sa Bocan Harčenkom razmenio mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona, kao i o naporima Srbije da se u međunarodnoj areni izbori za očuvanje ne samo sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, već i za poštovanje međunarodnog prava i načela na kojima treba da počiva pravičan globalni poredak.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: