Podeli vest

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, Abazović je sa Vučićem razgovarao i o reginalnim incijativama i Otvorenom Balkanu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn/arhiva

Crnogorski premijer Dritan Abazović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarali su danas na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu o unapređenju odnosa u energetskom i infrastrukturnom povezivanju dve države, ali i regiona Zapadnog Balkana, kao i u oblasti turizma.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, Abazović je sa Vučićem razgovarao i o reginalnim incijativama i Otvorenom Balkanu.

Vučić je, navodi se, pozvao Abazovića da prisustvuje predstojećem samitu Otvorenog Balkana u Ohridu.

Konstatovano je, navodi se, da Crna Gora ulaže maksimalne napore da se na Zapadnom Balkanu promoviše politika regionalne saradnje, pomirenja, suživota, bolje ekonomske povezanosti.

Abazović je istakao da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusedskih odnosa sa Srbijom, koji su dodatno osnaženi zajedničkim evropskim ciljevima i regionalnim kontekstom, “te utemeljeni na ekonomskoj, geografskoj i političkoj upućenosti jednih na druge”, navodi se u saopštenju.

On je takođe kazao da je potrebno unaprediti ekonomsku saradnju, “prvenstveno kroz realizaciju zajedničkih projektnih aktivnosti u oblasti energetike i infrastrukture.”

„Odnosi sa Srbijom za Vladu Crne Gore su prioritetni zbog čega smo spremni na intezivnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa”, naveo je Abazović.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: