Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Republike Indije Šubdaršini Tripati i poželeo joj uspešan rad i prijatan boravak u našoj zemlji, a istovremeno, izrazio je zahvalnost toj zemlji na principijelnoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Republike Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Tom prilikom, predsednik Vučić je istakao da Srbija ostaje čvrsto opredeljena za dalje unapređenje sveukupne saradnje sa Republikom Indijom, koju vidi kao važnog partnera i velikog prijatelja.

Vučić je pozdravio dosadašnji angažman indijskih kompanija u Srbiji i izrazio očekivanje da će njihov uspeh ohrabriti i druge da prepoznaju Srbiju kao pogodnu destinaciju za ulaganje.

Tokom razgovora, predsednik Vučić je čestitao nacionalni praznik Indije – Dan rođenja Mahatme Gandija, koji su Ujedinjene nacije proglasile za Međunarodni dan nenasilja, istakavši da su njegove vizionarske ideje utkane i u osnovne principe Pokreta nesvrstanih zemalja, što su ujedno temelji dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje naše dve države.

Ambasadorka Tripati je rekla da je došla u Srbiju odlučna da srpsko-indijsko prijateljstvo podigne na viši nivo, s obzirom na velike mogućnosti za saradnju u oblasti farmaceutike, IT sektoru, filmske industrije i drugim. Takođe, predsednik Vučić je zamolio ambasadorku Tripati da prenese pozdrave predsednici Murmu i premijeru Modiju, kome je uputio i poziv za posetu Republici Srbiji.

Vučić primio akreditivna pisama ambasadorke Republike Tunis Imen Lažili Amari

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ranije danas akreditivna pisama ambasadorke Republike Tunis Imen Lažili Amari i naglasio opredeljenost Srbije za još dublje međusobno povezivanje i razumevanje po svim pitanjima od značaja na bilateralnom i multilateralnom planu.

“Poželeo sam novoj ambasadorki Republike Tunis uspešan mandat i prijatan boravak u Srbiji i zahvalio na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje. Ponovio sam posvećenost Srbije prijatelјskim odnosima sa Tunisom, utemelјenim na međusobnom razumevanju, podršci i zajedničkim vrednostima i naglasio opredeljenost Srbije za još dublje međusobno povezivanje i razumevanje po svim pitanjima od značaja na bilateralnom i multilateralnom planu”, naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: