Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Islamske Republike Pakistan Alija Hedr Altafa i poželeo mu prijatan boravak i uspešan rad u Beogradu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Tom prilikom, predsednik Vučić je istakao da se nada da će ambasador Altaf svojim angažovanjem i radom znatno doprineti jačanju bilateralnih odnosa i prijateljstva između naše dve zemlje koje upravo obeležavaju 75 godina diplomatskih odnosa.

Takođe, predsednik Vučić je naglasio da je Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje sa Pakistanom i poručio ambasadoru Altafu da može da računa na punu podršku i pomoć svih institucija koje mogu da doprinesu većoj sadržajnosti odnosa Srbije i Pakistana.

Ambasador Altaf je istakao da Pakistan smatra Srbiju ključnom zemljom u regionu i preneo želju za uspostavljanje snažnijih sveukupnih veza između dveju zemalja. Dvojica sagovornika su se saglasili da bi za razvoj saradnje bilo dobro da Srbija otvori ambasadu u Pakistanu.

Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću su danas akreditivna pisma predali ambasadori, koji svoje zemlje predstavljaju na nerezidencijalnoj osnovi, i to: ambasadorka Republike Nikaragve Sabra Amari Muriljo Sentento, ambasadorka Dominikanske Republike Laura Virhinija Faksas, mbasador Republike Gvineje Bisao Alfredo Kristovao Gomeš Lopeš.

Akreditivna pisma predali su i ambasador Republike Ruande Frank Mušjo Kamanzi, ambasador Mongolije Sainnjambu Batardžav, ambasador Republike Ekvador Hose Luis Salasar Ararte, ambasador Socijalističke Republike Vijetnam Do Dak Tan, ambasadorka Republike Zimbabve Mijetani Čauke. Pisma su predali i ambasadorka Savezne Demokratske Republike Etiopije Demitu Hambisa Bonsa, ambasadorka Republike El Salvador Hulija Ema Viljatoro Tario, ambasador Republike Estonije Raul Tomas, ambasadorka Republike Letonije Ieva Briede, ambasador Republike Malavi Džozef Džon Mpingandžira, ambasador Istočne Republike Urugvaj Alberto Rodriges Gonji, ambasadorka Novog Zelanda Žaklin En Frizel, ambasador Republike Kolumbije Ignasio Enrike Ruis Perea, ambasador Kraljevine Esvatini Sibusisive Mngomezulu, ambasadorka Republike Honduras Elena Marija Freihe Muriljo, ambasadorka Republike Gane Mirin Benjah, ambasadorka Republike Čile Marisol Peres Karansa.

Tokom susreta u Palati Srbija, predsednik Vučić je razgovarao sa ambasadorima o bilateralnoj saradnji Srbije i njihovih zemalja, spoljnopolitičkim prioritetima naše zemlje, situaciji u regionu, kao i o međunarodnim odnosima.

Predsednik Vučić je ambasadorima poželeo uspešan diplomatski mandat i izrazio uverenje da će politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i ostalih zemalja nastaviti da se razvijaju na obostranu korist.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: