Podeli vest

Za danas je planirano i da se održi Srpsko – egipatrski biznis forum, a priivrednicima dve zemlje će se na otvaranju obratiti predsednici.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Aleksandar Vučić priredio je svečani doček ispred Palate “Srbija” za egipatskog predsednika Abdela Fataha al Sisija, koji boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji, prvoj šefa egipatske države posle 35 godina.

Nakon intoniranja himni dve zemlje, uz ispaljivanje počasnih plotuna u čast visokog gosta, predsednici Vučić i al Sisi su prošli pored postrojenih pripadnika Garde Vojske Srbije, nakon čega su jedan drugom predstavili i članove svojih delegacija.

Odmah nakon svečanog dočeka, u Palati Srbije sledi tet-a-tet sastanak Vučića i al Sisija.

Nakon toga, biće održan i plenarni sastanak delegacija Srbije i Egipta, nakon čega će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiti odlikovanje predsedniku Arapske Republike Egipat Abdelu Fatahu al Sisiju.

U prisustvu dva predsednika biće potpisani i sporazumi, nakon čega je planirano da se Vučić i al Sisi obrate medijima.

Za danas je planirano i da se održi Srpsko – egipatrski biznis forum, a priivrednicima dve zemlje će se na otvaranju obratiti predsednici.

Al Sisi je doputovao u Beograd juče u popodnevnim časovima, a na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ga je predsednik Vučić koji je ocenio da će ova poseta dodatno učvrstiti višedecenijsko tradicionalno prijateljstvo između Srbije i Egipta i dva naroda.

Al Sisi je prvi egipatski predsednik koji je došao u Srbiju nakon 35 godina, odnosno od posete Hosnija Mubaraka u julu 1987. godine.

Očekuje se da će poseta doprineti velikom proboju u bilateralnim odnosima i trgovini između dve zemlje, a u fokusu razgovora biće razvoj saradnje, trgovina, uvoz, izvoz i investicije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: