Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Priština danas podnošenjem zahteva za članstvo u EU i zvanično prekršiti Vašingtonski sporazum, a da će se odgovor Beograda tim povodom biti poznat večeras posle sednice vlade.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

“Danas i zvanično oni krše Vašingtonski sporazum, a na sve to odgvorićemo večeras posle sednice vlade na koju sam pozvan, i oko naših zahteva vezanih za Rezoluciju 1244 UN ali i za povlačenje priznanja mnogih zemalja. Dobićete precizan odgovor”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje povodom podnošenja zahteva Pirštine za članstvo u EU kao i kada će Srbija objaviti koje zemlje su povukle priznanje tzv Kosova.

Na pitanje da li ima pomaka u situaciji na KiM Vučić je rekao da je juče razgovarao sa evropskim i američkim predstavnicima i da postoje neke ideje.

Sa Babišom i Novak sam prijatelj – razgovarali smo o zajedničkom problemu

Predsednik je rekao da se u Mađarskoj sa presednicom te zemlje Katalin Novak i bivšim premijerom Češke Andrejom Babišom sastao kako bi se zajedno “uhvatili u koštac” i razgovarali o problemu sa migrantima.

On je tako odgovorio na pitanje novinara zašto je predstavnik treće strane premijer Babiš pozvan na sastanak, jer neće moći u svojoj zemlji da nastupi po pimanju migranata.

“Pozvan sam od strane predsednice Katalin, ali, znate već, znam Andreja već mnogo godina i iskreni smo prijetelji. Ne zanima je da li je neko na vlasti, mene uglavnom zanimaju ljudi”, rekao je Vučić.

Do sada ukinute slobodne vize za četiri zemlje zbog ileganih migranata

Nakon što je zajedno sa predsednicom Mađarske Katalin Novak obišao privremene granične barijere na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, Vučić je izjavio da je Srbija ukinula slobodne vize zbog ilegalnihi migracija do sada za četiri zemlje, Tunis, Burundi, Gvineju Bisao i Indiju.

Vučić se zahvalio Katalin Novak što će, kako je rekao, u Segedinu i danas razgovarati i rešavati probleme zajedno i dodao da ga je ona pozvala da poseti i njen roditeljski dom, što govori o prijateljstvu dva naroda i ličnom prijateljstvu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: