Podeli vest

Vučić je najavio je da će naš avion Er Srbije za Kinu nositi ime po našem naučniku Mihajlu Pupinu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” gde je jutros dočekan prvi avion kineske aviokompanije Hajnan erlajns koja je posle četiri godine obnovila redovne direktne letove na relaciji Peking – Beograd da Srbija prva u regionu ima direktan let za Kinu.

Vučić je najavio da će i Er Srbija uspostaviti letove do Pekinga od septembra ili oktobra.

Kina disciplinovana zemlja, iz nje će doći najmanje kovid slučajeva

Predsednik Srbije rekao je danas da za ulazak u Srbiju nije predviđen karantin ni za putnike koji dolaze iz Kine,niti bilo koje druge zemlje.

Vučić je to rekao posle dočeka prvog aviona na liniji Peking-Beograd,a odgovarajući na pitanje da li će, s obzirom da postoji obavezan karantin u Kini za sve putnike koji ulaze u ovu zemlju, karantin biti uveden i za putnike koji dolaze iz Kine.

Vlada će raditi ubrzano na putu ka EU, ali neće biti antiruska

Predsednik Vučić izjavio je da veruje da će buduća vlada biti vlada koja će da brine o interesima Srbije i dodao da će to biti srpska vlada koja će da radi mnogo na bržem priključivanju Srbije Evropskoj uniji, ali da svakako neće biti antiruska.

Odgovarajući na pitanje novinara u Beogradu dokle se stiglo sa konsultacijama i da li će buduća Vlada Srbije biti proevropska ili proruska, Vučić je ponovio da će o konsultacijama da govori kada se one završe, ali da je već sada potpuno jasno, i posle prva dva dana konsultacija, da postoji nedvosmislena većina u Narodnoj skupštini Srbije.

Svi naši zakoni biće u skladu sa evropskim pravilima

Aleksandar Vučić izjavio je danas, po pitanju eventualnog novog Nacrta zakona o policiji, da o tome nema nikakve informacije, ali da u Srbiji svakako neće biti doneti zakoni koji nisu usklađeni sa evropskim pravilima i najvišim evropskim standardima.

Na pitanje novinara da li će, ako bude novog Nacrta zakona o policiji, odnosno ako ga skupština usvoji, potpisati akt koji bi dozvoljavao nadzor biometrijskim kamerama, Vučić je rekao da ne zna o čemu se radi, odnosno da svakako neće biti ničega do formiranja nove vlade i parlamenta.

Izgradili smo više kapaciteta nego u prethodnih 50 godina

Predsednik Srbije danas je istakao da je sadašnja vlast izgradila više zdravstvenih kapaciteta nego u prethodnih 50 godina, da je za građane najvažnije da mogu da vide bolnice, domove zdravlja, kliničke centre koji su izgrađeni, koliko su povećane plate lekarima i medicinskom osoblju.

“Da li je to dobro? Pa, nikad nije dovoljno, ali smo izgradili više kapaciteta nego u prethodnih 50 godina. Možda nije dovoljno i trebalo bi uvek da bude više i uvek želite više, ali taj rezultat govori sam po sebi”, rekao je Vučić odgovarajući na konstataciju novinara Pinka da su do njegovog poslednjeg gostovanja na toj televiziji kada je izneo podatke o tome šta je urađeno u oblasti zdravstva “novine bile pune o uništavanju zdravstva”.

Ukrajinskom narodu sve najbolje, Hrvati neka rade svoj posao

“Ukrajini i njenom narodu želim sve najbolje, a Hrvati neka rade svoj posao”, izjavio je Vučić povodom objave poslanika ukrajinske Rade Oleksija Gončarenka na društvenim mrežama u kojoj je Gončarenko između ostalog poručo da će “proces prevaspitanja” biti težak i neprijatan za Srbe i da u tome računa na podršku “braće Hrvata”.

“Ukrajina se brani i toj zemlji i njenom narodu želim sve najbolje, a što se tiče osvete Hrvata, samo neka oni rade svoj posao”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o objaviukrajinskog poslanika na društvenim mrežama

Hajnan erlajns obnovio liniju Peking-Beograd, prisustvovao Vučić

Kineska aviokompanija Hajnan erlajns jutros je, posle četiri godine, obnovila redovne direktne letove na relaciji od Pekinga do Beograda, a sletanju prvog aviona na aerodrom Nikola Tesla prisustvovao je i Aleksandar Vučić.

Erbasovim A330 iz Kine na obnovljenoj redovnoj liniji koji je na aerodrom “Nikola Tesla” sleteo oko osam časova, doputovala je ambasador te zemlje u Srbiji Čen Bo sa kćerkom i jedan broj putnika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: