Podeli vest


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas će Milan Radoičić, koga Tužilaštvo tereti za teška krivična dela koja je sam priznao, da odgovara pred našim organima i da tek predstoji podizanje optužnice.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

“Ne bih da branim Radoičića jer on odgovara pred našim pravosudnim organima i tek mu predstoji optužnica, kada se istraga sprovede, da li će biti proširenja istrage ili ne, to je na nadležnim državnim organima. Oni će ustanoviti sve te činjenice”, rekao je Vučić.

On je to izjavio odgovarajući na pitanja novinara posle akademije povodom 45 godina Instituta za kardiovaskularne bolesti ”Dedinje”.

Vučić je rekao da je Radoičić ulagao novac u svoju kuću na KiM, i da nije iznosio pare iz Srbije, kao što to čine mnogi lideri bivšeg režima i opozicije.

“Sprovodi se istraga, nisam tužilac i nisam sudija da bih donosio bilo kakvu presudu, to bi bilo protivpravno”, rekao je Vučić.

On je dodao da tužilac Radoičića goni za veoma teška krivična dela koja je sam priznao.

“Sam je priznao, nije bilo potrebe da čujete bilo koga drugog, čovek je došao i rekao “ja sam to uradio” i ponudio sebe”, rekao je Vučić i dodao da će istraga biti nastavljena, optužnica podignuta

“Svi aspekti istrage biće pokriveni, odakle novac za oružje na crnom tržištu, sve će biti ustanovljeno. To je naša obaveza i mi ćemo svoj posao da obavimo”, zaključio je Vučić.

Vučić: Videćemo 21. oktobra koji “paket” donosi “petorka”

Vučić kaže da će se videti kakav će “paket” 21. oktobra doneti izaslanici iz pet zemalja, čiji je dolazak najavljen za kraj meseca.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje dodatne pritiske, Vučić je rekao da ne zna šta znače dodatni pritisci jer se svakoga dana, kako kaže, suočava sa pritiscima.

“To vam je život, to vam je posao. Sučavate se sa spoljnim pritiscima, sa onima koji bi da ruše Srbiju na različite načine, ne verujem da je to slučaj sa “petorkom”, verujem da oni žele da na drugačiji način postave probleme oko rešavanja krize na KiM. Nadam se, videćemo kakav je to paket i šta donose 21. oktobra.”, rekao je Vučić novinarima.

On je dodao da se suočava sa tim da jedan deo ljudi želi spolja da ograniči Srbiju, da spusti snage Srbije i u tome pronalazi pomagače u našoj zemlji.

“Je l’ razumete šta se dogodilo? Neko je pisao pismo Žozepu Borelju iz ove zemlje, ne da uvodi sankcije Kurtiju, onima koji maltretiraju srpsku decu i srpske ljude na KIM, već protiv lidera njihove zemlje zato što ne mogu da ga pobede drugačije. Jel’ vi razumete, to se nikada nigde nije dogodilo. Je l’ razumete sa kim imamo posla?”, upitao je Vučić.

On je dodao da oni koji to rade nemaju politiku, već svakoga dana govore da se uvedu sankcije Rusiji.

“To slušam svaki dan. Šta vam je politika? Ako možemo da srušimo, neka strada i naša zemlja samo da bi se mi dočepali vlasti”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: