Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će raspisati parlamentarne izbore tokom sledeće nedelje, a da će se oni održati 17. decembra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Vučić je za RTS rekao da će, na osnovu zakonske procedure, raspisati izbore na obrazložen predlog Vlade u narednim danima.

“Pre toga će predsednik Narodne skupštine raspisati lokalne izbore, u 60 i nešto jedinica lokalne samouprave na teritoriji Srbije”, rekao je Vučić za RTS.

Kako je rekao, posle toga će uslediti raspisavanje pokrajinskih izbora.

Sutra u Briselu sastanak sa šestoricom visokih evropskih zvaničnika

Predsednik Vučić rekao je da ga sutra očekuju sastanci sa šestoricom visokih evropskih zvaničnika, na kojima će razgovarati sam oko načina formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

“Imaćemo susret sa Šarlom Mišelom, Žozepom Boreljom, Miroslavom Lajčakom i velikom evropskom trojkom – Makronom, Šolcom i Meloni”, rekao je predsednik Srbije za RTS.

Dodao je da će razgovori biti vođeni u formatu jedan plus nula, odnosno da će samo on biti prisutan sastancima sa beogradske strane.

Predsednik Parlamenta privremenih institucija rekao da ZSO neće biti tema

Predsednik Srbije je, komentarišući saopštenje Vlade u Prištini da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti prihvatio širi sveobuhvatan plan koji je iznela “petorka” kada je bila u Prištini, rekao da on nije tako rekao i da su trikovi u detaljima, te da su oni to prihvatili kao bazu, osnovu.

“A predsednik Parlamenta privremenih institucija je odmah iza njega rekao da Zajednica srpskih opština uopšte nije tema i da neće biti tema. Ne znam šta će onda da bude tema, jer oni neće da budu krivci, iako je svima jasno ko ne želi dijalog”, rekao je predsednik gostujući na RTS.

Svima u Evropi je jasno ko ne želi formiranje ZSO, dodao je Vučić i kako je istakao – koristeći se slučajem u Banjskoj i svim drugim kako bi se vršilo izjednačavanje krivice i Srbiji prebacilo svašta.

Život jednog deteta važniji od svih oko 1.440 mostova koje smo napravili

Predsednik Vučić poručio je večeras da kao društvo moramo poseban fokus da stavimo na ljude, a pre svega žene i decu i istakao da je to važnije od svih puteva, pruga i svega ostalog što gradimo.

Vučić je rekao za RTS, povodom današnjeg puštanja u rad sistema Pronađi me, da je u Srbiji izgrađeno više od 1.440 mostova, ali da je od svih njih važnije da sačuvamo život i jednog deteta.

Kazao je da se umesto prebacivanja krivice na druge uvek trudi da sagleda nekada greške i zablude i vidi šta je to što pre nije urađeno ili nije video, kao na primer to da svaka bolnica nema mamograf.

Za nekoliko dana više penzije

“Za nekoliko dana penzioneri primaju povišicu, zatim 20 000 dinara jednokratnu isplatu”, najavio je predsednik.

On je rekao da od 1. januara sledi povećanje od 14,8 odsto, a korisnicima socijalne pomoći bi trebalo da pre kraja godine dobiju jednogkratnu pomoć.

“U javnom sektoru će ići značajno povećanje plata”, dodao je predsednik Vučić.

Država spremna za dolazak izraelskog Makabija u Pionir

Predsednik Vučić izjavio je da je Srbija spremna za bezbednosni izazov u vezi sa predstojećim dolaskom izraelskog košarkaškog kluba Makabi u halu Pionir.

“Nas čekaju teški izazovi po svakom pitanju u uslovima gotovo religioznih sukoba u svetu i velike podele. Kod nas će uskoro da dođe ponos Izraela, Makabi, da igra košarku u Pioniru. Vi znate šta sve to podrazumeva i šta to sve znači”, rekao je Vučić za RTS povodom odluke rukovodstva Evrolige da klub iz Tele Aviva kao domaćin igra utakmice ovog košarkaštog takmičenja u Beogradu.

Kazao je da je to velika počast za Srbiju, jer oni znaju da nije svaka zemlja u stanju da osigura bezbednost tom prilikom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: