Podeli vest

Predsednik je rekao da je najvažnije da naš narod neće biti matlatretiran i da će talbice KM ostati i opstati.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dodik
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Priština pre dva dana imala na stolu, kako je rekao, “bolji dil” od onog koji je postignut po pitanju tablica na KiM, ali da je Priština imala pogrešnu procenu, kao i da je za njega najvažnije što je u dogovoru predviđeno ispunjavanje pretodnih dogovora.

Kako je rekao za povratak Srba u institucije ispunjen je prvi uslov, nema naplate novcanih kasni,otimanja automobila… Ostao je sada drugi – formiranje zajednice srpskih opština.

Republika Srpska u Srbiji uvek ima oslonac i pomoć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas će narod i rukovodstvo u RS u Srbiji uvek imati nekoga na koga mogu da se oslone, u koga mogu imati poverenje, i ko će koliko može uvek pomoći na svaki mogući način.

Vučić je, posle razgovora sa novim predsednikom RS Miloradom Dodikom i srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović, rekao da je zahvalan na plodotvornoj saradnji u prethodnom periodu.

O Evropskom parlamentu: Dokon pop i jariće krsti, traže da priznamo Kosovo

Predsednik je izjavio i da se u preporukama Evropskog parlamenta, pored sankcija Rusiji, spominje i međusobno priznanje Srbije i tzv.Kosova, što je sakriveno od javnosti, poručujući da se zbog takvih preporuka nije naročito zabrinuo, da nismo zainteresovani za priznanje Kosova, i da sami donosimo odluke, u sopstvenom interesu.

Na pitanje ima li rezolucija EP, prema kojoj se napredak Srbije u EU i pristup fondovima,uslovljava uvođenjem sankcija Rusiji, političku snagu ili posledice, Vučić je rekao da, pre svega, nije reč o rezoluciji, već o preporukama, ali da je suština u tome što je ostalo sakriveno da se u njima spominje i međusobno priznanje Srbije i tzv. Kosova.

Priština imala “bolji dil” pre dva dana, sada treba da ispuni sve dogovore

Vučić je rekao da je Priština pre dva dana imala na stolu, kako je rekao, “bolji dil” od onog koji je postignut po pitanju tablica na KiM, ali da je Priština imala pogrešnu procenu, kao i da je za njega najvažnije što je u dogovoru predviđeno ispunjavanje pretodnih dogovora.

Kako je rekao, za povratak Srba u institucije ispunjen je prvi uslov – nema naplate novčanih kazni, otimanja automobila…

Cela Srbija i Republika Srpska večeras uz reprezentaciju

Presednik je izjavio da će cela Srbija, kao i Republika Srpska, a veruje, kaže, i Severna Makedonija, večeras navijati za reprezentaciju Srbije u duelu sa Brazilom na Svetskom prvenstvu u Kataru, i dodao da će prve minute te utakmice gledati sa pripadnicima Vojske Srbije.

Vučić je rekao da veruje da će i braća Makedonci biti uz našu reprezentaciju, kao što je Srbija bila uz njihovu na Evropskom prvenstvu.

Međunarodni faktor korektan, ali suštinski na strani Prištine

Vučić dodaje da pozicija Beograda, kada je reč o Kosovu i Metohiji, nije jednostavna zbog Srba koji kritikuju svaki potez države Srbije, ali i zbog međunarodnog faktora, koji je, kaže, bio korektan na sastancima, ali je suštinski na strani Prištine.

“To ne treba da krijemo, suštinski će biti na strani Prištine i mi smo tu sami i nemamo od koga u ovom trenutku da dobijemo pomoć. Ne postoji taj koji može da nam pomogne i zato nam je važno da zemlju razvijamo dalje, otvaramo fabrike, da se provlačimo kao kroz iglene uši, da driblamo na petoparcu, ali da budemo snažni, jedinstveni i da čuvamo svoju državu Srbiju”, kazao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: