Podeli vest

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić izjavio je u Užicu, na predizbornom skupu naprednjaka “Srbija ne sme da stane”, da je sadašnja vlast rešila da nešto uradi za naš narod i promeni lice Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Vučić je na velikom skupu SNS, rekao da priznanje da je zbog toga što mu je glava ponekad prepuna problema oko Kosova i Metohije, svetskih pitanja i pritisaka kojima je Srbija izložena, zaboravio da misli na ono najvažnije – na opremu u bolnicama, liste čekanja i kako da se sačuvaju životi građana. Zato je naglasio da će se do kraja svog predsedničkog mandata posvetiti većoj brizi o zdravlju ljudi.

Takođe, naglasio je da će Užice dobiti Klinički centar, koji će koštati najmanje 100 miliona, da će projekat biti gotov za nekoliko meseci, kao i sportsku halu, i dodao da će to biti jedini grad u Srbiji koji će u roku od tri meseca dobiti dve magnetne rezonance.

“Govorili su za autoput – pa nemoj kroz tu opštinu, daj malo ovamo, a niko nikad ništa ne uradi. Ali to da sede i da pričaju u kafani, da sede da pričaju uz jagnjetinu i da objasne po jedno stotinu puta kuda treba da ide autoput, to smo svaki dan radili. Svi političari u ovoj zemlji. A onda smo konačno rešili da nešto uradimo za naš narod. Rešili da promenimo lice ove zemlje. Rešili da pokažemo da možemo nešto da napravimo”, rekao je Vučić.

Istakao je da se sada završava najteža deonica autoputa Miloš Veliki do Požege.

“Autoput do Požege je najteži deo autoputa, zbog tunela Munjino Brdo i Laz, koji će biti drugi i treći po veličini iza fruškogorskog tunela, dakle više od tri kilometra dužine teških tunela. Kada to budemo završili, a završićemo za šest ili sedam meseci”, naveo je Vučić.

Kazao je da će biti nastavljena gradnja autoputa ka Arilju, Ivanjici, Dugoj Poljani i Sjenici.

“I odatle idemo iz Duge Poljane ka Novoj Varoši sa brzom saobraćajnicom da bismo mogli južno-zlatiborski deo Prijepolja, Priboja i Nove Varoši da spojimo sa autoputem”, kazao je on.

Najavio je i da će se graditi i brza saobraćajnica prema Užicu do Bele zemlje ka Višegradu.

“Time bismo rešili i Zlatibor i Mokru Goru, taj prelepi deo Srbije, ali i Užice, da kao grad možemo da dovodimo mnogo više investitora i otvaramo fabrike”, istakao je Vučić.

Na predizbornom skupu “Užice ne sme da stane”, Vučić je naglasio da će Užice biti regionalni zdravstveni centar.

“Biće suštinski klinički centar u Užicu. I biće mnogo skup, užasno skup, to neće izaći bez 100 miliona evra. Projekat još nije završen, ali se nadam da će za nekoliko meseci biti konačno završen. I odmah ćemo da krenemo u rekonstrukciju i izgradnju, da ogroman novac uložimo, da Užice dobije ono što mu pripada i da bude pravi regionalni zdravstveni centar”, rekao je on.

Naglasio je da zna da neka obećanja nije ispunio, ali da neće da beži i da zna šta je rekao, posebno Raši Radovanoviću, legendarnom košarkašu, koji je, kako je dodao, mnogo truda uložio ovde.

“Obećao sam mu kao i svim Užičanima da ćemo raditi novu halu. Nismo uradili jer nije bilo odobrenih para. Pre kraja godine biće odobren novac za halu i Užice će dobiti novu i modernu halu”, rekao je Vučić.

Naglasio je da će se ići na brzu saobraćajnicu prema Užicu do Bele zemlje i onda ka Višegradu.

“Time smo rešili i Zlatibor, a čini mi se i Mokru Goru i taj prelepi deo Srbije, ali i Užice, da kao grad možemo da dovodimo mnogo više investitora”, naveo je on i naglasio da neke stvari idu sporo jer svi ne sanjaju isti san, neki čekaju da im prođe dan.

Dodao je da je razmišljao o tunelu kroz Kadinjaču, o spajanju sa Bajinom Baštom koja je ukras cele Srbije, ne samo Zlatiborskog okruga.

“I uz obilaznicu oko Užica idemo na tunel, na potpuno moderan put od Bajne Bašte, time ćemo i Taru da približimo i Beogradu i Novom Sadu i svima koji hoće da uživaju u jednoj od najlepših planina, čitavog regiona”, rekao je Vučić.
1010

“Nekada mi je glava prepuna briga, od Kosova do svih svetskih problema, jer svi bi nekako da pritisnu Srbiju. Ako ne mogu da se iživljavaju na nekom drugom, onda računaju, pa naći ćemo Srbiju. Ako negde ne možemo Rusima nešto, možemo Srbima, pa ćemo na njima da pokažemo silu. I sad gledaj da štitiš, da čuvaš državu, što ljudi misle da je jednostavno, a nije. I u svim tim velikim pitanjima, zaboravio sam na ono što je mnogo važnije – kako da se sačuvaju životi “, rekao je Vučić.

Rekao je da je pre dolaska u Užice pogledao liste čekanja za magnetnu rezonancu i video da je tri godine, za ortopediju dve, a za operaciju katarakte godinu dana.

“Za tačno 10 dana stiže nova magnetna rezonanca u Užice i za tri meseca još jedna. Užice je jedini grad u Srbiji koji će u samo tri meseca dobiti dve magnetne rezonance. Dobiće nove digitalne mamografe, ultrazvučne aparate i najnovije skenere”, rekao je predsednik.

Vučić je dodao da svi znaju koliko su važni autoputevi jer dovode investitore koji zapošljavaju ljude, ali šta da se radi ako se ne zaštite životi ljudi.

“A kako možemo da govorimo o modernoj Srbiji ako zbog magnetne rezonance je nekome lakše da ode u Beograd ili čak Novi Sad ili Kragujevac, bilo koje drugo mesto, a ne da dođe u Užice i da dobije svu dijagnostiku koja je neophodna i da time spasavamo živote”, rekao je Vučić.

Vučić je na skupu u Užicu poručio i da je zadovoljan kada građani od njega stalno zahtevaju nove projekte, jer je to dokaz da svoj posao obavljaju dobro.

“Zato što to pokazuje, kada nešto uradimo, kada jednu stvar uradimo, odmah sebi postavljamo novi cilj, nove zadatke, gledamo šta je novo, šta je bolje što možemo da uradimo”, naveo je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: