Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da rezolucije Evropskog parlamenta “dođu i prođu”, ali da će sramota opozicije ostati večna i naglasio da njihov kolonijalni i podanički pristup nikada ne može u da pobedi slobodarski duh i slobodarski pristup.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

“Rezolucije dođu i prođu, ali njihova sramota će ostati večna. Tako se niko od nas nije ponašao kada smo bili u opoziciji”, rekao je Vučić za Pink iz Njujorka.

On je dodao da je to što je deo opozicije tražio usvajanje rezolucije Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji “izraz nemoći partija bivšeg režima”.

Prema njegovim rečima, te stranke žele da ih neko sa strane dovede na vlast.

“Važnija im je kasa i da im ruka bude u medu, nego budućnost Srbije”, poručio je Vučić.

On je podsetio da je lista okupljena oko Srpske napredne stranke pobedila na izborima koje je opozicija tražila pisanim putem.

“Stranke koje su kukale u Evropskom parlamentu su tražile od mene u pisanoj formi da raspišem izbore i pretile ako to ne učinim”, rekao je Vučić.

Govoreći o rezoluciji Evropskog parlamenta, istakao je da u njoj za navodnu “brutalnu primenu sile prema studentima” Srbiju optužuju zemlje u kojima policija “ubije boga u svakom ko sedne na asfalt i pohapsi po dve hiljade ljudi”.

“A naša policija je dva sata i 15 minuta trpela najteže moguće napade. Četiri policajca su teže povređena. Silom su pokušali da upadnu u jednu od najlepših zgrada – Skupštinu grada Beograda”, rekao je Vučić.

Na pitanje vezano za to što je poslanik Đorđe Stanković u Strazburu tražio podršku da SNS na izbore izlazi sa svojim predstavnicima, a ne da se krije iza imena predsednika Srbije, i da li bi tako nešto moglo da se desi, Vučić je rekao da je video klip, ali da je u tom obraćanju primetio jednu drugu reč.

“To da traži da se moje ime obriše je potpuna besmislica, a za njih još veća sramota da ih onaj koga u svojim medijima nazivaju kriminalcem, ubicom, višestrukim povratnikom, sa lakoćom pobeđuje”, rekao je Vučić i dodao da je važno ipak nešto drugo.

A to je da je – ako nam pomognete da skinemo Vučićevo ime onda vam garantujemo da ćemo da pobedimo Vučića u nekim sredinama, rekao je Vučić.

“Kome ti to garantuješ? Jesu li to oni tražili od vas da morate konačno da ispunite sve to zbog čega je uložen novac u vas, da morate da sklonite one koje bi narod u Srbiji da ostavi na vlasti, pa da vi dođete da biste isporučivali rezultate nekom drugom, a ne svojim građanima”, rekao je predsednik i dodao da ga to više brine od ostalih besmislica.

Dodao je da opozicija treba da kaže i da li im je to smetalo kad im je Tadić nosio sve liste.

“To vam nije smetalo. Što vam smeta, kad valjda vam je lako da pobeđujete, ako imate najgore koji vode listu”, rekao je Vučić.

“Ta kolonijalna kmetska svest, potreba da se dodvoravate stranom faktoru, ta potreba da uvek pronalazite krivce u svom narodu, u svojoj porodici, a da vas stranci rukopolože i da oni budu ti koji će da vode politiku nije od juče i uvek je postojala u srpskom narodu, ali je slobodarski duh uvek bio nadmoćan, uvek imao ogromnu prednost i podršku naroda”, kazao je Vučić.

Tako da, taj, naglasio je, kolonijalni pristup, podanički pristup, nikada ne može da pobedi slobodarski duh u našem narodu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: