Podeli vest


U centru za azil u Vranju smešteno je 67 izbeglica iz Ukrajine, od kojih su većinom žene sa decom – tu su trenutno 43 žene, 17 dece i sedam muškaraca

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

“Želim vam da što pre dočekate mir”, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić izbeglicama iz Ukrajine, koje su smeštene u Centru za azil u Vranju.

“Želim vam da što pre dočekate mir, da možete da se vratite svojim domovima, a ko god bude želeo da živi, radi u Srbiji, uvek može da dođe. Osećajt se kao kod kuće”, rekao im je Vučić.

Ambasador Srbije uskoro se vraća u Ukrajinu

Predsednik Srbije najavio je danas nakon obilaska izbegličkog centra u Vranju gde su smeštene izbeglice iz Ukrajine da će se ambasador Srbije u Ukrajini Aca Jovanović uskoro vratiti u tu zemlju.

“Naš ambasador Jovanović se uskoro vraća u Ukrajinu”, rekao je Vučić, koji je izbelice posetio u društvu ukrajinskog ambasadora u Srbiji Volodimira Toklača.

Poseta Lavrova planirana, ima nekih drugih problema

Poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova je planirana, ustanovljeno je kako bi trebalo da izgleda, izjavio je danas predsednik Srbije, ali ponovio je da oko te posete ima nekih “drugih problema” te da će u roku od dva dana obavestiti javnost o tome.

On je tako odgovorio na novinarsko pitanje – da li izjava Marije Zaharove, da će Lavrov posetiti Srbiju 6. i 7. juna, znači da su otklonjene “peripetije” oko njegovog dolaska, budući da je sam Vučić rekao da ta poseta “nije sigurna”.

Čuvaćemo mir i stabilnost, imaćemo dovoljno hrane

“Mi ćemo da čuvamo mir i stabilnost, kao što smo obećali, i borićemo se za zemlju, a hrane ćemo imati dovoljno”, izjavio je Vučić u Vranju.

Na pitanje novinarke Jedinstva sa KiM, da li je kriza izazvana ratom u Ukrajini ekonomska oluja ili je moguće da eskalira sukob širih razmera i prelije se Balkan, što je velika bojazan za Srbe na KiM, Vučić je poručio da ćemo se mi postarati da čuvamo mir i stabilnost, a da odgovornom politikom koju vodimo, to možmeo i da uradimo,

Zabrana bogosluženje u hramu SPC u Prištini proći će bez osude

Predsednik Srbije izjavio je danas da je jučerašnja zabrana bogosluženja u pravoslavnoj crkvi u Prištini čin bahatosti i arogancija nekih ljudi, uz konstataciju da to nažalost neće naići na osudu međunarodne zajednice.

“Na žalost to nikada neće naići na osudu onoga što mi eufemistički nazivamo međunarodnom zajednicom, zato što sve što neko učini protiv Srbi nikada nije problem i podrazumevajuće je, a obrnuto je smrtni greh”.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: