Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, na sastanku sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom, istakao da je Srbija opredeljena da jača sveukupne odnose sa SAD, čemu snažan doprinos daje dugogodišnja uspešna saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Kroz Program državnog partnerstva započeti su ili realizovani brojni projekti na polju vojne saradnje, kao i na ekonomskom i privrednom planu, naveo je predsednik Vučić, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Kontinuirano intenziviranje ekonomske saradnje između Srbije i SAD rukovođeno je, prema rečima predsednika Vučića, sve većim prilivom investicija američkih kompanija, rastućom trgovinskom razmenom roba, a posebno usluga, kao i značajnom finansijskom podrškom kroz različite programe razvojne pomoći.

Vučić je naveo da su SAD među vodećim stranim investitorima u Srbiji. Komandant Nacionalne garde Ohaja, general-major Džon Haris, poručio je da je partnerstvo Ohaja sa Srbijom jedan od načina na koje SAD pokazuju svoju posvećenost saradnji se našom zemljom i izneo konkretne predloge za njeno unapređenje.

Sagovornici su razgovarali i o različitim regionalnim i globalnim pitanjima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.