Podeli vest

U objektu, koji je otvorenog tipa, trenutno borave 43 žene, 17 dece i sedam muškaraca, a starosna struktura dece je od dve do 18 godina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

centar za azil
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Aleksandar Vučić danas je u poseti Centru za azil u Vranju, u kojem je smešteno 67 izbeglica iz Ukrajine, od kojih su većinom žene sa decom.

U tom objektu, koji je otvorenog tipa, trenutno borave 43 žene, 17 dece i sedam muškaraca, a starosna struktura dece je od dve do 18 godina.

Objekat je zvanično otvoren kao prihvatni centar u maju 2017. godine u renoviranom delu Motela “Vranje” na ulazu u grad, a odlukom Vlade Srbije od 16. juna 2021. godine pretvoren je u Centar za azil.

Osim smeštajnog dela, objekat ima zajedničke prostorije, medicinski blok sa izolacijom, poslovni deo (prostorija za zaposlene), terene za sport…

Kada je reč o smeštajnim kapacitetima, vranjski Centar za azil ima ukupno 220 mesta, a trenutno su tu smeštene izbeglice iz Ukrajine.

Sa predsednikom Vučićem, u posetu Centru došli su i minsitri Darija Kisić, Vanja Udovičić i komesar za izbeglice Vladimir Cucić.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.