Podeli vest

Saglasili smo se da je regionalna saradnja, uz očuvanje mira i stabilnosti, jedini pravi put za napredak zemalja Zapadnog Balkana, dodao je predsednik Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vućič
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, tokom boravka u Bratislavi, sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

“Kao i uvek, otvoren i iskren razgovor sa Lajčakom o situaciji u regionu, kao i o svim temama od interesa u cilju konstruktivnog nastavka dijaloga sa Prištinom”, naveo je Vučić na instagram profilu “Budućnostsrbije” uz fotografiju sa Lajčakom.

Dodao je da su analizirali postignuto i saglasili se da ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma i dalje ostaje ključna poruka za svaki dalji razgovor.

“Ponovio sam punu posvećenost Srbije nastavku tog procesa i nastojanjima da se dođe do kompromisnog rešenja u cilju stvaranja boljih odnosa izmedu Srba i Albanaca”, naveo je Vučić.

“Saglasili smo se da je regionalna saradnja, uz očuvanje mira i stabilnosti, jedini pravi put za napredak zemalja Zapadnog Balkana”, dodao je predsednik Srbije.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: