Podeli vest

Zahvalio sam ministru Peteru Sijartu i premijeru Viktoru Orbanu na doslednoj i snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije, zaključio je Vučić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom sa kojim je, kako je naveo, razgovarao o regionalnoj situaciji i istakao potrebu za još bližom saradnjom u oblastima energetike i zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i o konkretnim koracima u cilju njihove realizacije.

“Posebno smo razmatrali pitanja tranzitnih kapaciteta, kao i snabdevanja gasom i konstatovali da je nesmetani tranzit energentima između naše dve zemlje još jedan dokaz izuzetne, odgovorne i prijateljske saradnje Srbije i Mađarske”, naveo je Vucić na Instagram profilu “budućnostsrbijeav”.

Vučić navodi i da je u razgovoru sa velikim prijateljem Srbije ponovio iskreno i trajno opredeljenje naše zemlje da unapređuje odnose sa Mađarskom, koji su sada na najvišem nivou u istoriji zahvaljujući i posvećenosti i otvorenosti vlade premijera Viktora Orbana za bilateralnu saradnju.

“Zahvalio sam ministru Peteru Sijartu i premijeru Viktoru Orbanu na doslednoj i snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije, koju ističu uvek i na svakom mestu”, zaključio je Vučić.

Vučić je objavio i fotografije susreta.

Sijarto danas boravi u Beogradu gde sa ministrom finansija Sinišom Malim treba da potpiše Memorandum o razumevanju o nastavku saradnje u oblasti energetike.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: