Podeli vest

Aleksandar Vučić primio je danas Gabrijela Eskobara, sa kojim je razgovarao o procesu normalizacije odnosa sa Prištinom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

eskobar
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas zamenika pomoćnika državnog sekretara i specijalnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, sa kojim je razgovarao o procesu normalizacije odnosa sa Prištinom, formiranju Zajednice srpskih opština i mogućnostima za pronalaženje kompromisnih i održivih rešenja u dijalogu koji se vodi uz posredstvo Evropske unije.

Predsednik Vučić je ponovio nepromenjenu poziciju Srbije u pogledu očuvanja mira i stabilnosti u regionu i rešavanja otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, sa akcentom na potpunoj primeni do sada potpisanih sporazuma i očuvanju državnih i nacionalnih interesa.

Predsednik Vučić je zahvalio SAD na podršci koju pružaju dijalogu Beograda i Prištine, kao i na angažmanu kada je reč o bezbednosti i zaštiti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i formiranju Zajednice srpskih opština, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: