Podeli vest

Predsednik Vučić je zahvalio Italiji na otvorenoj i kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

di majo
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Luiđijem di Majom, sa kojim je razgovarao o daljem razvoju bilateralne saradnje, evrointegracijama Srbije, geopolitičkim prilikama i regionalnim odnosima.

“Italija je među vodećim stranim investitorima u Srbiji, ubedljivo prvi strani partner prema vrednosti investicija u našoj zemlji, a na drugom mestu prema broju realizovanih projekata. I pored toga nastavljamo da stvaramo još stimulativnije poslovno okruženje, kako bismo privukli nove strane ulagače”, istakao je predsednik Vučić,

Napomenuo je da je veoma važno to što je Italija naš region stavila visoko na listu spoljnopolitičkih prioriteta, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je zahvalio Italiji na otvorenoj i kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije i istakao da ceni ličnu podršku šefa italijanske diplomatije Di Maja naporima Srbije na svom evropskom putu.

Govoreći o regionalnim prilikama, predsednik Vučić je poručio da Beograd ostaje u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom, kao jedinim načinom za postizanje obostrano prihvatljivog dogovora, naglašavajući da su mir, stabilnost i saradnja od najveće važnosti za budućnost Zapadnog Balkana

Po pitanju sukoba u Ukrajini, predsednik Vučić je još jednom podvukao da je Srbija privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta svake zemlje, kao jednog od osnovnih principa međunarodnog prava sadržanog u Povelji Ujedinjenih nacija, te da je spremna da pomogne Ukrajini, u skladu svojih mogućnosti.

Šef italijanske diplomatije Luiđi di Majo tokom sastanka je rekao da ta zemlja prepoznaje sve što je Srbija uradila na putu ka Evropskoj Uniji, posebno kada je reč o ustavnim i drugim reformama, koje su omogućile otvaranje klastera 4.

“Italija je snažan zagovornik približavanja Zapadnog Balkana evropskoj porodici i mi ulažemo velike napore kako bismo našim partnerima iz EU objasnili situaciju u regionu i potrebu za proširenjem. Evropska unija mora da pruži veću ekonomsku podršku regionu”, rekao je Di Majo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: