Predsednik i patrijarh srpski Porfirije su se složili da treba očuvati mir i stabilnost

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

porfirije s
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sinoć sa patrijarhom srpskim Porfirijem, koji je predsedniku predočio svoju inicijativu u vezi sa podrškom izbeglicama iz Ukrajine, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Patrijarh je naglasio da su se Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici u velikoj meri angažovali oko pomoći ljudima sa područja zahvaćenih ratnim dejstvima.

Predsednik Vučić je obećao dodatno angažovanje države kako bi izbeglice iz Ukrajine dobile blagovremenu i adekvatnu pomoć.

Predsednik i patrijarh razovarali su i o situaciji na Kosovu i Metohiji, a predsednik je informisao patrijarha o poslednjim odlukama prištinskog rukovodstva, situaciji u regionu, kao i o izazovima sa kojima se Srbija suočava u svetlu događanja u Ukrajini.

Partijarh Porfirije je detaljnije obavestio predsednika Vučića o napadima na Srpsku pravoslavnu crkvu i njenu imovinu, posebno na Kosovu i Metohiji i naglasio da je važno očuvati zajedništvo i jedinstvo srpskog naroda.

Predsednik i patrijarh su se saglasili da je obaveza od najvećeg značaja očuvati mir i stabilnost, pri čemu na prvom mestu treba voditi računa o nacionalnim i državnim interesima u cilju očuvanja stabilne budućnosti građana Srbije, dodaje se u saopštenju.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: