Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da će Srbija doneti mere koje će povećati sigurnost svih i najavio da će u narednih mesec dana biti sporovedena akcija razoružanja, i da je već tokom prvog dana oduzeta velika količina oružja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

“Dovešćemo još veći broj policajaca. Srbija je zemlja u kojoj se dve godine nije desilo nijedno mafijaškjo ubistvo i na to sam veoma ponosan. Nastavićemo da gradimo i ulažemo u zemlju, a oni neka prete. Ja sam i danas bio na poslu kada su pretili da će skidati glave”, rekao je Vučić tokom gostovanja na TV Hepi.

Istakao je da je očekivao da će opozicija pokazati pijetet prema žrtvama, ali da su se već u petak sastali kako bi organizovali skup. 

U politiku uvedeno da se brutalno zloupotrebljavaju osećanja ljudi

Predsednik Srbije ocenio je da se večerašnji protest opozicije pod nazivom “Protest protiv nasilja” sveo na suvu politiku i primetio je uvedeno nešto novo u političku praksu Srbije, a to je ”da se najbrutalniji način zloupotrebljavaju osećanja ljudi”.

Vučić je istakao da je u nedelju uveče na javnom servisu kao predsednik Republike, a ne kao predsednik SNS, zamolio da se ne organizuje tako nešto, ne zato što je, kako kaže, bio uplašen ili ugrožen, već zato što je loše za zemlju.

“Ja ću i večeras, osim što ću odgovarati političkim protivnicima na sve izrečreno, se truditi da pokažem i dostojanstvo i pijetet prema žrtvama dva stravična masakra”, poručio je Vučić.

Moramo da nađemo rešenje da zaštitimo decu na društvenim mrežama

“Deca prate društvene mreže, igraju čudne igrice i na Tik-toku i Jutjubu ima raznih čudnih stvari na društvenim mrežama. Moramo da nađemo rešenje da zaštitimo decu. Nasilje donosi profit, ali moramo da pronađemo granice”, izjavio je večeras Aleksandar Vučić.

Nastaviće strukturalno da udaraju Srbiju

Predsednik je rekao da će svi pokušavati da uruše Srbiju. 

“Prikazali smo najveći ekonomski i rast vojske. I zato je potrebno nastaviti strukturalno da udaraju Srbiju. Zato sve stvari moramo zajedno da rešavamo. Treba da vidimo kako da nastavimo da živimo i izvučemo zemlju iz krize, ne ekonomske ili druge, već u glavama,” izjavio je večeras presednik Vučić.

Ne mislim da su izbori dobro rešenje

“Ne mislim da su izbori dobro rešenje, ali od njih nikada nećemo pobeći,” rekao je Vučić.   

“Do kraja meseca imaćemo skupštinu SNS-a. Verujem da ćemo napraviti skup sa tri miliona ljudi,” dodao je predsednik Srbije.

Neću uzmicati ni pred kim, nastaviću da radim

Predsednik Vučić večeras je poručio da će nastaviti da radi i da neće da uzmicati pred ulicom.

“Hoćete ostavku vlade ili predsednika, nije problem, ali vi da vladate u prelaznoj vladi godinu dana pa da organizujete izbore neće moći,” zaključio je večeras Aleksandar Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: