Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova i međunarodnog poslovanja Surinama Alberta Ramdina i tom prilikom istakao da Srbija veoma ceni Republiku Surinam zbog odluke da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, čime je potvrđeno prijateljstvo naše dve zemlje i privrženost osnovnim principima međunarodnog prava i Povelje UN.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČI

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike Vučić je sa Ramdinom razmenio mišljenja o pravcima daljeg razvoja tradicionalno prijateljskih odnosa Srbije i Surinama i unapređenju sveukupne bilateralne saradnje.

Vučić je predložio formiranje Zajedničke komisije za saradnju, kako bi lakše bile definisane oblasti u kojima postoje mogućnosti za uspostavljanje jače saradnje, poput zdravstva, obrazovanja, sporta i drugih, navodi se u saopštenju pres službe predsednika.

Ministar Ramdin je rekao da se njihova odluka o povlačenju priznanja tzv. Kosova ne dovodi u pitanje i da Surinam ostaje privržen poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. Tema sastanka, dodaje se, bila su i regionalna i globalna kretanja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…