Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija na evropskom putu, ali je, kako kaže, dala sebi za pravo da vodi slobodarsku politiku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

“Srbija je danas možda jedina zemlja, u ovom delu Evrope svakako, možda i u celoj Evropi, koja može da bude na evropskom putu i koja je sebi dala za pravo da vodi nezavisnu i slobodarsku spoljnu politiku. Da sami donosimo odluke kako ćemo da se izjasnimo po pitanju jedne deklaracije, druge deklaracije, a to je na dnevnom nivou, da li prihvatate ovu deklaraciju ili onu deklaraciju”, rekao je Vučić na TV Hepi.

On je dodao da se Srbija nije priključila deklaracijama koje su nosile nove sankcije Rusiji, jer ima svoje interese. Vučić je istakao da je njegov posao da vodi zemlju i da bude što je više moguće nepristrasan.

Naveo je da i oni koji tobož daju ogromnu pomoć Ukrajini daju joj, kako kaže, ne zato što joj stvarno pomažu već zato što gledaju da pomognu sebi i nanesu što veće gubitke Rusiji.

Tokom emisije gosti su kritikovali ministarku spoljnih poslova Analenu Berbok, a Vučić je rekao da se više puta sretao sa njom i da ne može da kaže da je neobrazovana i da nije dovoljno pametna, te da naprotiv misli da je talentovana i da se razume u politiku.

“Ali plašim se da oni svi žive u nekom svetu u kojem neće da vide u potpunosti realnost”, rekao je Vučić.

Preneo je jedan detalj kada se govorilo o proceduri za prijem Kosova u Savet Evrope, navodeći da je tada razgovarao sa premijerkom Islanda koja je, kaže, rekla da je Srbija proceduralno u pravu, ali da je bila pod velikim pritiskom i da je morala da se priključi drugoj strani. “Oni su sad podelili svet drugačije, prokomentarisao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: