Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu Kristijana Šmita sa kojim je razgovarao o aktuelnim dešavanjima, evrointegracionim i razvojnim procesima u regionu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ (STF)

“Naglasio sam da se Srbija snažno zalaže za dobrosusedske odnose, saradnju i stabilnost, kao i poštovanje međunarodnog javnog prava, koji su neophodni preduslov za svaki dalji ekonomski i društveni napredak”, saopštio je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Ponovio je, kaže, nedvosmislenu podršku Srbije Dejtonskom mirovnom sporazumu, kojim se ujedno poštuju i teritorijalni integriteti BiH i Republike Srpske u okviru BiH.

“Sve suprotno tome Srbija neće podržati”, poručio je Vučić.

Šmit je na zvaničnom OHR profilu na društvenoj mreži Iks, saopštio da je imao dobar i otvoren razgovor sa predsednikom Vučićem.

“Razgovarali smo o svim aktuelnim temama u BiH, sa akcentom na RS. Cenim konstantnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH predsednika Vučića”, naveo je Šmit.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ ODBRANIO TITULU NA VIMBLDONU

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je drugi uzastopni pehar na Vimbldonu pošto je u reprizi prošlogodišnjeg finala ponovo pobedio Novaka…