Podeli vest

Ponosan sam na Vojsku i njen ogroman napredak, poručio je Vučić nakon prikaza sposobnosti Vojske Srbije „Štit 2022”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, posle prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Štit 2022” na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, da je ponosan na Vojsku, njen ogromni napredak.

On je poručio da će Srbija snažiti našu lovačku borbenu avijaciju ako ne bude politickih prepreka, ali da je Srbija neutralna i da mora da pronalazi rešenja da bi sačuvala svoje nebo i zemlju.

To što sam rekao senatoru Marfiju nije imalo nikakve veze sa sankcijama Rusiji, ne zadovoljavam interese bilo kojem mediju, već građana Srbije i to ću nastaviti da radim

Od susreta sa kancelarom Šolcom očekujem da saslušam primedbe na ponašanje Srbije i da imam priliku da kažem stav Srbije, a što se KiM tiče situacija nije dobra, sve ide ka tome da Srbi odande budu oterani i da Srbija prizna kosovsku nezavisnost, veliki sam skeptik u tom pogledu

Nemamo šta dobro da očekujemo u razgovorima o Kosovu i Metohiji jer mi o tome ne ni rarazgovaramo, ne našom voljom

Nastavićemo da snazimo Ratno vazduhoplovstvo PVO, duze vremena smo u pregovorima za kupovinu 12 rafala, najkasnije pocetkom sledece godine cemo biti spremni da ugovorimo kupovinu 6 ili 12 novih rafala, ocekujem pregovore sa britanskom stranom oko kupovine tajfuna

Naša politika mora da bude politika odgovornosti, razvoja i napretka, da gledamo šta su interesi naše zemlje i da u skladu sa tim radimo sve ono što je potrebno, ne interesuju me nagađanja da li ćemo i kada da uvedemo sankcije čak ni senator Marfi nije govorio o tome

U Srbiji postoje oni koji svojoj zemlji ne žele dobro, i oružje izvozimo svuda gde je dozvoljen enđuzer, oružje smo izvozili Poljskoj

Nabavljamo oružje da odvratimo napade, čuvamo mir

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da bi do kraja ove ili početkom sledeće godine Srbija mogla da dogovori nabavku francuskih “rafala”, dok se tek očekuju pregovori sa britanskom stranom o nabavci “tajfuna”, dodajući da je kineski FK3 kupljen po povoljnoj ceni, ističući da je to odvraćajuće naoružanje za sve potencijalne agresore.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u Batajnici o nabavci “rafala” i “tajfuna”, rekao da se već duže vreme pregovara o kupovini 12 francuskih “rafala”.

Srpska vojska jača nego što je bila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je okončan prikaz “Štit 2022”, na batajničkom aerodromu “Pilot Mihajlo Petrović”, obišao je vojnu opremu i naoružanje kojim raspolaže Vojska Srbije.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović upoznali su predsednika Vučića sa novom opremom kojom raspolaže srpska armija.

Počeo prikaz sposobnosti srpske vojske “Štit 2022”, prisustvuje Vučić

Na vojnom aerodromu “Pukovnik – pilot Milenko Pavlović” danas je počeo prikaz dela sposobnosti srpskih vojnih snaga pod nazivom “Štit 2022”, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih zvaničnika.

Jedinica Garde Vojske Srbije predsedniku Vučciću predala je raport, a posle toga počeo je dinamički prikaz izložene vojne opreme i naoružanja VS.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: