Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Novi Pazar odakle je započeo posetu Raškom okrugu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pazar
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom rata u Ukrajini, da je situacija u svetu mnogo komplikovanija nego što se to misli, kao i da predstoji jedno od najtežih proleća u političkom, ali i vojnom smislu.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara u Novom Pazaru da prokomentariše to što je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da Zapad jača vojnu silu u Poljskoj, kao i da planira invaziju na Belorusiju, ali i da bi postavljanje nuklarnog oružja u Belorusiji moglo da zaštiti njegovu zemlju.

“Situacija je mnogo komplikovanija i vidi se da je svuda velika nervoza. Lukašenko je rekao neke stvari za koje nisam siguran da bi bili oduševljeni ni u  Moskvi, a za ovo drugo nisam siguran da su zadovoljni na Zapadu. Vidi se da se žuri i Ukrajincima i Rusima. Pogledajte izjavu predsednika Kine Sija, koji je uz Bajdena možda najmoćniji čovek na svetu, u kojoj kaže da njegova zemlja mora da bude pripremljena za rat. Kada sve to složite onda vam je jasno da nam predstoji jedno od najtežiih proleća ne samo u političkom već i vojničkom smislu”, rekao je Vučić.

Novi Pazar će dobiti više transfernog novca i novi stadion

Predsednik Srbije izjavio je danas da će Novi Pazar ubuduće dobijati više transfernog novca i da će se u tom gradu graditi novi, moderan stadion.  

Na svečanosti obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice “Novi Pazar”, kojom je započeo posetu Raškom okrugu, Vučić je rekao da će se povećati  transferna sredstva za Novi Pazar zbog popisa, ali, kako je rekao, i zbog svega ostalog.

“To je vas u opštini najviše obradovalo. Imaćete više da potrošite ovde na lokalu, ali nemojte posle da mi tražite 120 miliona na kraju godine. Sada Novi Pazar dobija četvorostruko više para nego što daje državi kroz poreze”, rekao je predsednik.

Biće novih zapošljavanja u KBC, to je velika stvar, bićete ponosni

Vučić izjavio je danas da će se broj zaposlenih u novopazarskoj bolnici povećati, samim tim što će se povećati broj postelja sa 420 na više od 700.

On je novinarima nakon obilaska Novog pazara rekao da će kliničko bolnički centar u tom gradu imati 17.000 kvadrata i da neko tu mora da radi, održava i brine o pacijentima.

“Naravno da će biti novozaposlenih. Moramo da imamo više naučno istraživačkih radnika, doktora i svih zaposlenih, ali to mora da bude pametno urađeno, po sistematizaciji, a ne samo da se zapošljava na brzinu da bi neko dobio radno mesto i posle ne radi ništa”, rekao je Vučić.

Ponosan sam na samostalnu,nezavisnu i slobodarsku politiku Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ponosan na politiku koju Srbija vodi – samostalnu, nezavisnu i slobodarsku i da mu ne pada napamet da se pravda svom stranačkom kolegi Draganu Šormazu niti bilo kome sličnom zbog politike koju vodi, već da samo odgovora narodu.

Vučić je, na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Dragana Šormaza iz SNS da su neprihvatljiva njegova, Vučićeva, opravdanja za neuvođenje sankcija Rusiji, rekao da nije video tu izjavu, ali da je stranka koju vodi demokratske orijentacije i da svako ima pravo na svoje misljsanje, iako nije uobičajeno da se izlazi u javnost i kritikuje predsednik stranke.

“Ali zbog toga neće imati bilo kakve posledice. Kod nas niko nije imao, mi ne izbacujemo ljude kao u nekim navodno demokratskim strankama”, naglasio je Vučić.

Kaže da se u Srbiji svi razumeju u politiku, to jest vođenje države i fudbal.

“Razumem da Šormaz zna bolje od mene kako se vodi država, samo je u jednoj reči pogrešio, ako sam dobro razumeo pitanje da je rekao da ono što govorim ne može da opravda neuvođenje sankcija, to je da nije razumeo da se ja ne pravdam ni njemu, niti bilo kome drugome, zbog politike koju vodim. Moje je da izađem pred građane Srbije, a ne da se pravdam njemu. Ima pravo da me pobedi na skupštini stranke ili na izborima ili svakom drugom mestu – otvorena utakmica”, poručio je Vučić.

Nastaviću da se borim za narod na KiM pozivima na mir i razgovore

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nastaviti da se bori za narod na Kosovu i Metohiji koji trpi velike pritiske od vlasti u Prištini i da će to činiti stalnim pozivima na mir i razgovore.

Vučić je na pitanje novinara povodom navoda da večeras ističe rok za preregistraciju vozila na severu Kosova i Metohije i da li će KM tablice moći i dalje da se koriste na tom prostoru podsetio na izjavu portparola službe za spoljne poslove EU Petera Stana da sporazum Beograda i Prištine od 23. novembra nema postavljeni krajnji rok, niti datum isticanja, dodajući i da je EU rekla da je Srbija u pravu.

“Borimo se, radimo šta možemo, dobili smo danas potvrdu EU da smo mi u pravu, a da li je EU u stanju da privoli Kurtija da to uradi ili ne… Šta rade naši politički protivnici i njihovi medijski eksponenti, pokušavaju da vam kažu kada Kurti nešto jednostrano izvede i kada on sprovodi teror nad našim građanima, da za to nije Kurti kriv već Vučić, a kojim sredstvima da sprečim nasilje nad Srbima osim stalnim intenzivnim pozivima na mir, razgovore, dogovore, kompromise i sve drugo”, rekao je Vučić u Novom Pazaru odakle je počeo obilazak Raškog okruga.

On je upitao da li je njegova krivica što je na Jarinju i Brnjaku postavljeno ono što neki nazivaju graničnim, a neki administrativnim prelazom, podsećajući da je to učinjeno 2011. godine.

“Boriću se uvek i uvek ću biti uz naš narod i daću sve od sebe da pomognem našem narodu na KiM koji trpi svakako ogroman pritisak i politički i svaki drugi od vlasti u Prištini koji ne mogu zbog svojih internih stvari da objasne šta je to što moraju da urade pa svaki dan moraju da izlaze i govore protiv Zajednice srpskih opština, tablica i svega drugog”, rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija ne može da promeni stav prištinskih vlasti i njihovo mišljenje, dodajući da ne razume gde je tu krivica naše države, jer je uvek samo rađeno ono što se može, svim srcem, snagom i energijom, a na kraju je stigla potvrda EU da je Srbija u pravu.

“Pa šta još tražite od mene, šta još očekujete od mene, od bilo kog predstavnika vlasti u Beogradu”, upitao je Vučić.

Želim da izbori u Crnoj Gori prođu u redu, čestitaću novom predsedniku

Crnoj Gori želim uspeh u nedelju na izborima, da sve prođe u redu i miru i koliko u ponedeljak čestitaću novoizabranom predsedniku, rekao je danas u Novom Pazaru predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom posete Raškom okrugu.

Odgovarajući na pitanje novinara, da li je za njega iznenađenje to što je Aljbin Kurti podržao Mila Đukanovića, Vučić je dodao da je ćutao tokom cele kampanje u Crnoj Gori, a da se “njihova kampanja uvek svodi na Srbiju i na Aleksandra Vučića”, ali da on nema problem s tim..

Predsednik Srbije je rekao da je Crna Gora naša susedna, bratska i prijateljska zemlja, da joj želi sve najbolje i neka njeni građani odluče ko će biti predsednik.

“Neka oni rade svoj posao. Mi se u to ne mešamo. Interesantno je nešto drugo, kada bi svi drugi ćutali, a mi se umešali, obesili bi me nasred Grand placa u Briselu, a da ne pričam o drugim gradovima… a kada se svi drugi direktno umešaju u nečije izbore onda se to podrazumeva i to je normalno kao što je normalno da Srbija ne sme da kaže ništa”, rekao je Vučić.

On je ocenio da je to priča o lažnom balansu koja se nameće spolja, neretko iz regiona i u kojoj Srbija uvek mora da bude slaba, da ćuti, da ne sme da kaže ništa, jer čim prozbori nešto to se tumači kao atak na nekoga, dok svi drugi imaju pravo da rade šta im je volja i da govore o Srbiji šta hoće.

“Mi moramo da razumemo svoju poziciju po tom pitanju, zato moramo da radimo više i ekonomski napredujemo jer ćemo samo tako Srbiju i politički ojačati”, rekao je Vučić.

Na pitanje kako vidi to što se od strane Evropske unije vrši pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, a ista ta Unija posluje sa Rusijom, rekao je da je dovoljno kako nas optužuju što sarađujemo sa Kinom, a onda se vidi kako neke od tih zemalja imaju po sto puta veću trgovinsku razmenu sa Kinom.

“To je po onoj latinskoj ‘Što je dozvoljeno Jupiteru nije volu’. Neretko takav odnos postoji prema nama i šta ja tu da radim. Mi teramo svoje oni svoje i to je tako”, naglasio je predsednik.

Zamoljen da prokomentariše podizanje optužnice protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i da li bi to moglo da utiče na predstojeće izbore u SAD, Vučić je rekao da se on ne bi mešao u vladavinu prava u SAD, ali da je siguran da bi oni imali stav da se kod nas nešto dešava.

“Ja ne moram da imam stav kada se nešto dešava kod njih, ali sigurno je da će to doprineti političkim turbulencijama u SAD”, rekao je Vučić dodajući da je to njihova stvar i njihovo unutrašnje pitanje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ