Podeli vest

Rečima :”Vi ste šampioni”, završio je obraćanje najboljim studentima na svečanosti u Novom Sadu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dositeja
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je večeras na svečanosti u Novom Sadu stipendije “Dositeja”, najboljim studentima novosadskog i beogradskog Univerziteta.

Svečanosti u Srpskom narodnom požorištu u Novom Sadu prisustvali su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević je studentima poručio da su njihovi uspesi merilo kvaliteta i da znače izvesniju budućnost za sve nas.

Rekao je i da sve što radi država Srbija, predvođena predsednikom Vučićem radi da izgradi puteve da bi studenti ostali ovde i da zajedno pravimo bolju Srbiju

“Nije slučajno što smo večeras u Novom Sadu, u srpskoj Atini i Evropskoj presonici kulture, jer je preko 500 stipendista upravo sa Univerziteta u Novom Sadu. Sve što radi država Srbija, predvođena predsednikom republike i Vladom koji rade da izgrade puteve i fabrike je da vi ostanete ovde i da zajedno pravimo bolju Srbiju i bolje gradove”, rekao je Vučević.

Udovičih je poručio studentima da ostanu zauvek oni koji pomeraju granice, a prisutnima su se obratili i Milica Vinaver, unuka Stanislava Vinavera i Marko Šušnjar, najbolji student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

“Svi su uložili mnogo truda i vremena studirajući i izabrali teži put bez prečica i zadovoljstva,pre nego što smo dobili priznanje za najbolje studente u Srbiji. Glavni put nam je uvek bio znanje, ono osvetljava naš put ka budućnosti. Zato mi je velika čast da vam se obratim i čestitam i da se ispred visee od 1500 izuzetnih studenata dobitnika stipendije zahvalim”, rekao je Šušnjar.

Dodao je da ne bi uspeo da postigne izuzente rezultate bez podrške Fonda, ocenivši da bez podrške drugih pojedinac može da ispliva na površinu, ali ne može tamo dugo da ostane.

Stipendija “Dositeja”, koju dodeljuje Fond za mlade talente, namenjena je talentovanim i najuspešnijim učenicima i studentima, u Srbiji i u inostranstvu.

Ovom stipendijom godišnje se nagrađuje više od 3.000 đaka i studenata i namenjena je različitim uzrastima i stepenima obrazovanja – najboljim studentima završnih godina osnovnih i master akademskih studija, najboljim studentima studija drugog i trećeg stepena u inostranstvu, učenicima srednjih škola za uspehe na takmičenjima.

Na sednici Fonda za mlade talente početkom prošlog meseca, usvojena je lista 1.540 dobitnika stipendije po konkursu za stipendiranje do 1.050 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija u Srbiji, za školsku 2021/22. godinu.

Od 2.131 kandidata koji su se prijavili, 1.050 studenata dobilo je stipendiju za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 490 studenata za završnu godinu master akademskih studija.

Na inicijativu ministra i predsednika Fonda za mlade talente Vanje Udovičića i ove godine stipendiju je dobilo 50 studenata više nego prošle godine, a iznos stipendije povećan je sa 30.000 na 32.000 dinara.

Krajem juna ministar je dodelio stipendije najboljim studentima Univerziteta u Nišu, a zatim i Univerziteta u Kragujevcu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: