Podeli vest

Vučić je rekao da će sednica biti nastavljena sutra i izrazio očekivanje da će ipak doći dani “kada će nam država biti bitnija od političkih stavova”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je večeras na posebnoj sednici Nadodne Skupštine kojoj je jedina tačka dnevnog reda bio Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine, nakon više od deset sati rasprave, da je ona prošla mnogo bolje nego što je očekivao.

Predsednik je naglasio da ne treba izbegavati ovakve rasprave kao što je ova vođena danas u parlametnu, a koja je kako je precizirao trajala 10 sati i 15 minuta.

Poslaću UN i članicama Saveta bezbednosti pismo o KiM

Predsednik Vučić izjavio je danas u skupštini, tokom diskusije sa Miroslavom Aleksićem iz Narodne stranke, da će prihvatiti predlog te partije i uputiti pismo UN i članicama Saveta bezbednost da Srbija ne pristaje da Kosovo postane član UN, iako smatra da to neće imati nekog značaja, pošto svakog dana šalje puno pisama i razgovara sa međunarodnim predstavnicima u vezi sa KiM.

Aleksić je prethodno rekao da bi Srbija trebalo da obustavi dijalog sa Prištinom ako Zajednica srpskih opština ne bude formirana do kraja godine i da bi Vučić trebalo da se obaveže i “pošalje pismo članicama Saveta bezbednosti UN i Rusiji i Kini da Srbija ne pristaje da Kosovo postane član UN”.

Nikad bolje i stabilnije javne finansije nismo imali

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas u parlamentu, da javne finansije nikad nisu bile bolje i stabilnije, odbacujući kritike na račun kredita koji je država uzela od Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vučić je ukazao da tržište kapitala „de fakto“ ne funkcioniše, da je novac najskuplji u istoriji.

Vučić Lutovcu: U Vaše vreme je proglašena nezavisnost Kosova

Predsednik Aleksandar Vučić podsetio je danas lidera Demokratske stranke Zorana Lutovca, odgovarajući na njegove primedbe na sednici Narodne skupštine o KiM, da je u vreme dok je on bio na vlasti Kosovo proglasilo nezavisnost.

Vučić je rekao da ga je zaprepastilo to što Lutovac govori o standardima pre statusa, navodeći da je pred promene 2000. godine iz partije Lutovca govoreno da će sve biti u redu, da je samo dovoljno da dođe do promene vlasti i da će Kosovo biti deo Srbije.

Vučić zamolio Nebojšu Zelenovića da ne sedi pored simbola Kosova

Predsednik Srbije danas je na posebnoj sednici šefu poslaničkog kuba “Moramo Zajedno” Nebojši Zelenoviću odgovorio na pitanje zasto da projekat uzgajanja jagoda koji su pokrenuli u Goraždevcu nije bio prihvaćem i zašto ga Srbi sa Kosova i Metohije nisu pozdravili navodeći da je razlog jedna “sitnica”, a to je što je Zelenović na sastanku u Peći sedeo pored zastave kvazidržave Kosovo.

Na Zelenovićevo izlaganje o Šapcu kao najvećem prozivođaču jagoda i tome da su upravo šabački farmeri ljudima na KiM – Srbima i Albanbcima želeli da objasne kako da uzgajaju jagode, ali da to nije odgovaralo ni predstavnicima Srpske liste ni tada važećoj politici i vlasti u Srbiji zbog čega su izvršili pritisak na ljude pa je od 20 porodica ostalo sedam, predsednik mu je kao odgovor pokazao fotografiju sa sastanka u Peći.

Miloš Jovanović za radikalnu promenu; Vučić: Što niste digli vojsku

Lider poslaničke grupe NADA, Miloš Jovanović zatražio je danas radikalnu promenu kosovske politike, na šta je predsednik konstatovao da mu je jasno da svi moraju da budu oštri u kritikama, a kada se dođe do zaključka, osim predloga za radikalizaciju stava, ne postoji – šta i kako dalje.

Jovanović je u obraćanju u parlamentu, rekao da Kosovo nije nezavisno i da se to mora uzeti u obzir kada se govori o KiM.

Politika Zavetnika bi uništila Srbiju za 10 dana

Predsednik je poručio danas da nikada nije rekao da Kosovo nije deo Srbije i ocenio da bi politika Zavetnika uništila Srbiju za 10 dana.

On je odgovarajući predsednici te stranke Milici Đurđević Stamenkovski rekao da je to što ona radi najlakše i najneodgovornije, jer priča šta ljudi žele da čuju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: