Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razgovor sa predstavnicima “velike petorke” bio težak i da za nas tu nije bilo lakih tema, ali da ne može da priča o detaljima, jer je, kako kaže, takav dogovor.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ ARHIVA

“Ali razumem se sve oko Kosova i Metohije, za nas je izuzetno teško. I sada nešto što bih rekao građanima, pošto ljudi misle da je to samo zbog Banjske. To je taktički bilo užasno za nas, donelo katastrofalne trenutne i višenedeljne ili višemesečne posledice”, rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio da je, u strateškom smislu, njihov jedini cilj da na kraju Srbija prizna nezavisno Kosovo.

Opozicija vodi lažnu politiku koja im služi za pridobijanje glasova

Aleksandar Vučić rekao je da kod opozicije u Srbiji postoji potreba da nemaju politiku, da je nikada nisu ni imali, a da im lažna politika koju vode služi za pridobijanje glasova, da naprave što je moguće širi front protiv Srpske napredne stranke (SNS) i njega lično.

“Oni sada imaju računicu da ako SNS ima 44 odsto podrške, recimo, Socijalistička partija Srbije sa partnerima 10 odsto, 13 odsto objedinjena desnica bez Šešelja i Radulovića, a ostali, proevropski sektor 22 do 23 odsto, a imaće manje. To je uz manjinske stranke, čak i bez njih, pristojna većina za SNS. Plan im je, a to rade zajedno sa pritiscima stranih službi i dela inostranog nevladinog sektora koji žele promenu u Srbiji, da nas spuste na 37 odsto, da povećaju SPS na 13, 14 odsto, da daju ovima na 16 odsto, a oni ostanu na ovih 23 odsto i onda više većine nema”, rekao je on.

Dodao je da međutim to neće moći da se desi, jer od 44 odsto onih koji daju podršku SNS-u, niko ili gotovo niko neće da pređe onima koji imaju oko 22 do 23 odsto, zbog velikih razlika i animoziteta prema liderima iz tog bloka. 

Izbori će biti 17. decembra i biće presudni za narod

Predsednik Vučić najavio je da će izbori biti održani 17. decembra i da će biti presudni za narod, jer će na njima izabrati da li žele da žive u bogatijoj zemlji ili da se vrate u prošlost.

 “Ali mislim da su odlučujući izbori, jer posle ovoga četiri godine neće biti izbora. Četiri godine neće biti izbora i onda ćemo imati sve izbore zajedno 2027. godine. Sve izborne cikluse zajedno 2027. godine, govorimo o velikim izborima dakle, i pokrajinskim, i republičkim, i predsedničkim”, rekao je Vučić na TV Pink.

Dodao je da se neće služiti trikovima i marifetlucima da bi ostao na vlasti, jer mu to, kako je rekao, ne treba u životu. “Ne obećavam opstanak na vlasti. Ako izgubimo izbore, izgubili smo. Izvolite ljudi, čestitamo vam i to je to”, rekao je Vučić. 

Povećali smo izvoz u Kinu za 185 puta

Vučić je povodom osporavanja njegovog odlaska u Kinu od strane opozicionih medija, rekao danas da se, za vreme njegove vlasti, izvoz u Kinu povećao 185 puta.

“Mi smo naš izvoz u Kinu povećali, ne za 1,85, ne za 18,5, već za 185 puta. Ako smo izvozili u njihovo vreme jednu flašicu vode u Kinu, danas izvozimo 185 flašica vode. Vi sada recite da li ta razlika od 184 flašice govori nešto o njihovoj i našoj sposobnosti”, izjavio je Vučić na TV Pink.

Vučić je dodao da je Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom istorijski sporazum, koji donosi mnogo blagodeti građanima Srbije. 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: