Vučić će na forumu i razgovarati sa brojnim svetskim zvaničnicima, predstavnicima finansijskih institucija i vodećih kompanija u svetu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Davos, gde će danas i sutra prisustvovati godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma, i imati niz bilateralnih susreta sa brojnim evropskim i svetskim zvaničnicima.

“Mnogo neformalnih sastanaka danas sa evropskim i svetskim liderima, Ukrajinska tema dominira, a moje je da se borim za interese Srbije, tražim saveznike našoj zemlji i rešenja za najveću krizu koja je pogodila Evropu posle Drugog svetskog rata”, poručio je Vučić na instagram profilu “Budućnostsrbije”, uz fotografije iz Davosa.

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, predsednik Srbije će učestvovati na sesiji “Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana” i u diskusiji na temu “Uspostavljanje mira, obnavljanje rasta i ostvarivanje održivosti”.

Takođe, Vučić će na forumu i razgovarati sa brojnim svetskim zvaničnicima, predstavnicima finansijskih institucija i vodećih kompanija u svetu.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: