Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da danas očekuje dobar i uspešan dan u Kataru, gde učestvuje na Konferenciji u organizaciji Ujedinjenih nacija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vućič
Foto: Shutterstock

Nacionalnom kongresnom centru Katara počela je 5. Konferencija u organizaciji Ujedinjenih nacija, a otvorio je emir Katara, šeik Tamim bin Hamad Al Tani. Vučić je u okviru ovog događaja odgovarao na pitanja novinara

Vučić: Jeste, imam govornu manu, držim se međunarodnog prava

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se drži međunarodnog prava i potpisanih sporazuma i da nema nekog ko bi mogao da utiče na njega da promeni “misaoni tok” u budućnosti.

Na pitanje da prokomentariše izjavu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, da “Vučić samo priča o ZSO”, predsednika Srbije je odgovorio:

“Ja imam govornu manu, u pravu je Kurti, držim se međunarodnog prava, držim se Povelje UN i držim se potpisanih sporazuma. Nema logopeda, mada on nema veze sa tim, ili nekog ko bi mogao da utiče na moj misaoni tok, koji bi mogao nešto slično da promeni u budućnosti”.

Vučić: Nije realno da Nemačka povuče priznanje tzv. Kosova

Vučić je danas istakao i da nije realno da Nemačka povuče priznanje tzv. Kosova i ocenio da će se Srbija svakako suočavati sa ne lakim pritiscima.

Na pitanje novinara da prokomentariše zahtev poslanika Alternative za Nemačku u Bundestagu koji traže od Berlina da povuče priznanje tzv. Kosova, Vučić je kazao da to nije realno, jer politiku vodi vlada Olafa Šolca, ali je za njega, kaže, važno da postoje mnogi racionalni stavovi u Evropi.

“Ali mi ćemo se svakako suočavati sa ne lakim pritiscima, ali i po tom pitanju je bilo bezbroj neistina i laži prethodnih dana, jer mnogi su bili strašno nervozni, ljuti, nadajući se da ću ja nešto da potpišem i nadajući se da će moći da kažu da je Srbija izgubila, jer oni nikada nisu bili ni zabrinuti za Srbiju već su zabrinuti za svoje fotelje i mogu li da se dočepaju tih fotelja i pune kase za koju nisu zaslužni”, rekao je Vučić novinarima u Dohi.

Kako kaže, najbolje mu je kada mu govore o tome da je danas situacija drugačija i da je 27 zemalja povuklo priznanje tzv. Kosova, a u njihovo vreme nijedna zemlja to nije učinila.

“Sad vi slušate te ljude koji vam sole pamet i drže predavanja pozivajući se na argumente koje smo mi stvorili, napravili i sproveli u delo i vi stanete i pitate se ko je ovde lud, o čemu se ovde radi”, prokomentarisao je Vučić.

Vučić se sastao sa emirom Katara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Kataru imao niz bilateralnih susreta, kao i da je razgovarao sa katarskim emirom o saradnji i investicijama.

Kako je naveo, sa njim je razgovarao o skorijoj poseti Srbiji, investicijama, snabdevanju hranom, energetici, a kao posebnu temu, rekao je, izdvojio je Er Srbiju.

“Ono što je najvažnije obavio sam značajan sastanak sa vladarom Katara el Tanijem i to je prvi bilateralni sastanak koji je on imao sa nekim ovde. Viđali smo se na skupovima ali to je bilo u prolazu. Mi smo prvi imali sastanak sa šefom Katara. Ovde je konferencija za 46 najsiromašnijih zemalja od kojih je 33 iz Afrike, devet iz Azije, sa Kariba u Pacifika”, rekao je Vučić.

On je kazao da su na konferenciji u Kataru prisutni i poljski predsednik Anžej Duda, predstavnici Slovenije i drugi sa kojima je razgovarao o regionu i prilikama, Ukrajini.

“Razgovarao sam i sa premijerkom Bangladeša, nadam se da ću i sa mnogo ljudi iz Afrike i Azije. Mi smo na evropskom putu, ali zbog našeg ugleda i specifične situacije zbog KiM ovo je značajan skup”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da danas očekuje dobar i uspešan dan u Kataru, gde učestvuje na Konferenciji u organizaciji Ujedinjenih nacija.

Vučić u Dohi razgovarao sa predsednicom Slovenije i poljskim predsednikom

“Već sam imao korisne razgovore sa predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar i predsednikom Poljske Andžejem Dudom. Nadam se veoma dobrim razgovorima sa emirom Države Katar šeikom Tamimom bin Hamad Al-Tanijem, ali i predsednicima i premijerima mnogih afričkih i azijskih zemalja”, napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: