Podeli vest

Domaćini su mu pokazali i rakije, od različitog vrsta voća, a Vučić je konstatovao da je rakija od maline najskuplja, dok je ona od jagode dvostruko jeftinija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VUCIC OBILAZNICA
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Aleksandar Vučić danas je, tokom posete porodičnoj firmi za proizvodnju sadnica, otkup i preradu jagodičastog voća “Floriva” kod Ivanjice, obišao i njihovu destileriju, u kojoj je proizvode različite vrste rakija.

Jednu od njih, neouobičajenu i pomalo neobičnu – rakiju od šumske jagode, Vučić je i kupio od svojih domaćina.

Vlasnik firme “Floriva” Zoran Radovanović proveo je predsednika Srbije i kroz destileriju, gde se proizvode vina, rakije, ali i sokovi, a u trenutku Vučićeve posete, u toku je bila destilacija još jednog neuobičajenog alkoholnog pića – džina sa malinom.

Da “Floriva” ima širok spektar proizovda, pokazuje i da to što, kako je Radovanović objasnio, oni koriste i ono što je kod mnogih nus proizvod, i od toga prave posebne “poslastice”.

“Kada pravimo sok ili vino, oslobdaja se seme pulpe, koje osušimo, sameljemo i pomešamo sa medom, da bismo dobili njihovu mešavinu”, rekao je Radovanović, i pokazao predsedniku jedan takav proizvod, od semena crne ribizle, koji je, kaže, jak antioksidant.

Na pitanje predsednika da li to mora onda i da bude skupo, domaćin je odgovorio da se oni pre svega trude da naprave kvalitetan proizvod.

“Trudimo se da napravimo dobar proizvod, koji su ljudi spremni da kupe, ali da znaju da su dobili kvalitetan prozivod, pravilno tehnološki obrađen”, rekao je Radovanović, dodajući da su uglavnom fokusirani na “poklon program”.

Domaćini su mu pokazali i rakije, od različitog vrsta voća, a Vučić je konstatovao da je rakija od maline najskuplja, dok je ona od jagode dvostruko jeftinija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: