Podeli vest

Stanje povišene borbene gotovosti u Vojsci Srbije ukinuto je odlukom predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, potvrđeno je Tanjugu u Predsedništvu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Borbena gotovost proglašena je 26. decembra zbog situacije na severu Kosova. Tada je Vučić, kao vrhovni komandant Vojske Srbije naredio da vojska i sve jedinice MUP-a budu u najvišem stepenu borbene gotovosti.

Brnabić:Ogromna zahvalnost predsedniku i Srbima sa KiM za posvećenost miru

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je danas ogromnu zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Srbima sa KiM za to što su, kako je navela, našli snage da na brutalan teror i agresiju odgovore “skoro pa bezgraničnim strpljenjem, posvećenošću miru, mudrom politikom i dijalogom sa svima onima koji su, na bilo koji način, mogli da doprinesu očuvanju mira”.

“Nažalost, verujem da ovo nije kraj Kurtijevim provokacijama, ali se nadam, i verujem, da će međunarodna zajednica obezbediti poštovanje dogovora postignutih u poslednjih 24 časa kako bi se očuvao ovaj trenutak mira i stabilnosti i kako bi se okrenuli ispunjenju Briselskog sporazuma”, navela je premijerka na Tviteru.

Brnabić je takođe zahvalila međunarodnim partnerima koji su pomogli da se sačuva mir.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: