Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas na svečanoj ceremoniji u Palati Srbije ugovore o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola i poručio da se u svetu skraćuje radno vreme, a da to neće biti trend u Srbiji

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Medju 100 najboljih lekara koji su dobili ugovore su Lidija Maslać, Bojko Mišević, Marijanović Marko, Ćurčić Jelena, Stanković Elena, Radanović Dunja, Murović Emina, Marković Tijana, Ristić Miloš, Sofronijević Petar.

Ugovre je dobilo i 140 najuspešnijih diplomaca srednjih medicinskih škola, budućih medicinskih sestara i tehničara, medju kojima su sa najboljim ocenama bili Marko Kurćubić i Željana Stojkov.

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu Dobrila Stanković Đorđević čestitala je diplomcima prijem u medicinske ustanove, koji, kako je rekla, obeležava početak karijere jedne nove generacije lekara, medicinskih sestara i klinika.

“Srpska medicina ima dugu i bogatu tradiciju koju su stvarale brojne generacije uglednih lekara, a među njima i oni za koje možemo reći da su bili doajeni srpske medicine. Danas mi se s pravom ponosimo našim zdravstvom koji se razvija u korak sa Evropom, ali ima humaniji odnos i humaniji pristup”, rekla je Stanković Đorđević.

Vučić:Nema skraćenja radnog vremena

Vučić je poručio najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji da se posvete radu, da postave lestvicu visoko i sanjaju velike snove jer bez toga, kako je rekao, nema rezultata.

“Trend u svetu je samo da skraćujemo radno vreme. To neće biti trend u Srbiji, makar ne u naredne tri godine. Dakle, ti koji hoće da rade manje, njihovi će rezultati biti manji. Ako radiš šest sati dnevno i četiri dana, možeš da operišeš desetoro ljudi, ako radiš osam sati dnevno i pet ili šest dana možeš da operišes duplo više i toliko života da spasiš, toliko možeš i da zaradiš”, rekao je Vučić u obraćanju. On im je rekao i da moraju da menjaju, ne samo sebe, već i starije sa kojima će raditi. “Kod nas neretko postoji pristup – ja sam sad dobio diplomu, svoje sam završio, samo čekam i tražim od države da dobijem najveću moguću platu. Ja vas samo molim da uradite sve što možete i da radite više. Ili radite najbolje ili nemojte da radite, kako su to govorili oni koji su najuspešniji u svakom poslu. I zato je moja molba da zajednički i iznutra promenite sve nas starije koji nismo spremni na promene”, rekao je Vučić. Vučić je rekao da je njegova molba njima da budu vredni, radni i da im se ambicije ne završe danas, nego da budu veće i za specijalizaciju i za dalje usavršavanje i za dalji napredak. Predsednik Vučić je istakao da je za njega država nešto najvažnije i nešto najsvetije i poručio im da ostanu u Srbiji. “Najvažnije je da ostanete u svojoj zemlji da se borite za svoju Srbiju. Ona nam je sve, bez nje smo biće koje dišemo, trošimo vazduh i ništa više od toga. Da ostanete u svojoj zemlji, imaćete pristojne i sve pristojnije i bolje plate. Da li je to uvek dovoljno? Da li može da se poredi sa svima? Sve će više moći da se poredi sa onima na Zapadu. Verujte u svoju zemlju, verujte u Srbiju”, poručio im je Vučić. Kako je rekao, malo smo vratili državi u odnosu na ono koliko nam je država dala, ali da mnogi dovoljan razlog u sopstvenom nezadovoljstvu pronađu u nečemu i nekom drugom, odnosno u državi, što, kako je rekao, više govori o njima nego o državi. “Vi se borite za sebe, borite se za svoju zemlju, borite se za svoj narod, ja vam želim uspeh”, poželeo im je Vučić. On se zahvalio njihovim roditeljima koji su, kako je rekao, sve te godine brinuli o njima i koji sada jedva čekaju da brinu o svojim unučićima. “Za koje sam siguran da ćete vi znati kako da ih vaspitate i da nam donesete još bolje generacije za našu zemlju”, konstatovao je Vučić.

Ulagaćemo još mnogo više u zdravstvo – stub razvoja našeg društva

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, na ceremoniji uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, da država ulaže mnogo novca u zdravstveni sistem, kao i da će ulagati još mnogo više, jer je zdravstvo jedan od stubova razvoja našeg društva i opstanka zemlje.

“Mnogo vam hvala što ste danas ovde. Ovo je postala tradicionalna akcija, nešto čime se ponosimo svake godine, ali ću danas za nijansu drugačije da govorim nego prethodnih godina. Ulažemo mnogo novca u zdravstveni sistem, ulagaćemo još mnogo više. U vremenima koja su pred nama, a reč je svakako o teškim vremenima na svetskom nivou, nadam se da ćemo mi živeti u nešto lakšim uslovima nego ostali, po prvi put posle više vekova”, istakao je Vučić obraćajući se diplomcima.

Naglasio je da će jedan od stubova razvoja našeg društva i opstanka naše zemlje biti zdravstvo zajedno sa farmacijom.

“Kao i hrana koju ćemo morati da obezbedimo. I naravno veštačka inteligencija, napredak naše softverske industrije i to su stvari koje će zemlju gurati napred i čuvati je da postoji. Zbog toga je vaša uloga, poštovani diplomci, ogromna”, naveo je Vučić.

Poručio je da uvek treba da imaju zahvalnost prema državi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: