Podeli vest

Verujem da ćemo uspeti da obezbedimo bolju i bezbednosnu, i svaku drugu situaciju za naše ljude na jugu i severu zemlje, u Preševu, Bujanovcu, Kanjiži, Somboru,…, rekao je predsednik Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ PREDSEDNISTVO WHATSAPP/ARHIVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras, na kraju sastanaka koje je imao u okviru trilateralnog Samita u Budimpešti, na kojem su učestvovali mađarski premijer Viktor Orban i austrijski kancelar Karl Nehamer, da je dogovoreno kako da se tri zemlje suprostave ilegalnim migracijama, i izrazio uverenje da će uspešno osigurati bolju i bezbednosnu situaciju za građane na jugu i severu zemlje.

“Danas smo imali celodnevni program u Budimpešti u organizaciji mađarskog premijera Orbana i zadovoljan sam što smo dugoi i zajedno razgovaral samo nas trojica. Razgovarali smo i plenarno sa našim ministrima o brojnim projektima. Dogovorili smo kako i na koji način da se suprostavljamo ilegalnim migracijama. Verujem da ćemo uspeti da obezbedimo bolju i bezbednosnu, i svaku drugu situaciju za naše ljude na jugu i severu zemlje, u Preševu, Bujanovcu, Kanjiži, Somboru,…”, objasnio je Vučić u izjavi novinarima.

Prag prilika za predloge, nadam se Makronovoj poseti

Predsednik Srbije izjavio je večeras da je sa premijerima Mađarske i Austrije danas u Budimpešti razgovarao i o predstojećem skupu Evropske političke zajednice u Pragu, da još nema dnevnog reda tog skupa, ali i naveo da je noćas razmenio poruke sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o tom samitu, te da se nada Makronovoj poseti Srbiji u prvoj polovini 2023. godine.

“Razgovarali smo i o Pragu, oni nemaju ni dnevni red. To će biti prilika da se čuju raznovrsni predlozi, da vidimo kako izgleda kada imate na jednom mestu i Azerbejdžan, Jermeniju, Ukrajinu, Gruziju, Beograd, Amsterdam…. Sve sa različitih delova Evrope, ili onih u susedstvu”, rekao je Vučić novinarima u Budimpešti.

Srbija nema nikakve veze sa NIS-om u Rumuniji

Aleksadndar Vučić nakon današnjih sastanaka sa premijerima Majdarske i Austrije Viktorom Orbanom i Karlom Nehamerom izjavio je da današnji pretres prostorija NIS-a u Rumuniji nema nikakve veze sa Srbijom i da će od rumunske strane tražiti inforamcije o tom slučaju.

“Ovo nema veze s ratom za energetne, nego sa političko- špijunskim ratom, da bi dodatno mogli da se disciplinuju neki za koje se smatra da su neposlušni, a pri tome ne isključujem mogućnost realne krivice NIS-a, ali se nisam time bavio. Znam da nema srpskih državljanja, to je u ruskom vlasništvu i tražićemo od rumunskih prijatelja informacije”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje TV Pinka kako komentariše pretres i da li je to totalni rat za energetnte u kome će Srbija biti optužena.

Puna skladišta, a zamislite da nemamo gasovod…

Predsednik je izjavio večeras da je naše skladište u Mađarskoj napunjeno sa oko 380 miliona kubnih metara gasa, kao i da je puno skladište u Banatskom dvoru.

“Zamolio sam da nas puste da ne punimo skladište u Mađarskoj do 500 miliona, zbog para, da bismo sačuvali deo novca, jer je taj gas skup. To nije onaj gas koji dobijamo od Rusije po 400 dolara”, objasnio je Vučić u izjavi novinarima. posle sastanka sa premijerima Majdarske i Austrije Viktorom Orbanom i Karlom Nehamerom

Zna se dobro ko je Hitlera dočekivao cvećem

Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za novinare u Budimpešti, nakon sastanaka sa premijerima Mađarske i Austrije Viktorom Orbanom i Karlom Nehamerom, na molbu TV Pinka da prokomentariše stav Efraima Zurofa povodom crtanja hiterovih brkova Vučiću u jednom zagrebačkom mediju, da je poznato ko je hitlerove trupe dočekivao cvećem .

“Efraim Zurof je veliki čovek i ja sam mu zahvalan zbog principijelnog postavljanja oko stvari koje nisu jednostavne. Možete da crtate brkove koliko god hoćeta, ali u istorijskim čitankama piše jasno ko je Htlera dočekivao cvećem, ko je bio oduševljen, a ko se protiv Hitlera borio”, naglasio je Vučić.

Razgovarao sam sa Viktorom Orbanom o važnim investicijama za ceo Balkan

Predsednik Srbije je izjavio večeras da je sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom razgovarao i o važnim investicijama koje se odnose na ceo Balkan.

Odgovarajući na pitanja novinara, o želji Mađarske da se priključi Otvorenom Balkanu u oblasti energetike, hrane i investicija, Vučić je precizirao da Mađarska želi da bude posmatrač u “Otvorenom Balkanu”. “Razgovarali smo o važnim investicijama koje treba da obuhvate ceo Balkan”, naglasio je Vučić.

Pogrešnu su zemlju izabrali da je plaše za tuđ račun

Aleksandar Vučić je izjavio danas u Budimpešti odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše izjavu ukrajinskog ambasadora u Beogradu Volodimira Tolkača da Kosovo i Ukrajina ne mogu da se porede, da su izabrali pogrešnu zemlju da na nju vrše arogantan pritisak za račun “neke treće strane”.

“Želim da analiziram tu izjavu dobro. Ali ako su mislili da na Srbiji rade ono što su radili u drugim zemljama, da po nalogu treće strane vrše arogantan i bahat pritisak, onda mogu da im poručim da su pogrešnu zemlju izabrali, pošto to nećemo da dozvolimo ni onima koji su mnogo jači”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: