Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice “Osmeh Vojvodine”, od Bačkog Brega do Srpske Crnje u dužini od 185,5 kilometara, da će veliki broj mesta na toj trasi biti na mapi najboljih puteva u Srbiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

“Ovo je jedna od stvari koja će da približi Sombor Novom Sadu i Beogradu i da ga približi i Mađarskoj. Naravno i mreži autoputeva u Rumuniji i da bude koridor i za Rumune i Mađare. To je za nas od ogromnog značaja”, rekao je Vučić tokom obilaska radova.

Naveo je da država ulaže velika sredstva u izgradnju “Osmeha Vojvodine” i time pokazuje koliko su nam važna sva ta mesta u Vojvodini kroz koju će proći brza saobraćajnica. Vučić je istakao da, kada prođe autoput ili brza saobraćajnica, onda dolaze i investitori.

“To je sve deo onoga što smo mi nazvali EXPO 27. Dakle, nije EXPO samo vezan za Beograd, već za celu zemlju. Vučić je istakao da će zbog tog projekta i naše kompanije imati više posla, što je značajano kako bi se zadržali mladi u tim mestima.

Sa Rumunima dogovaramo projekat gradnje gasne interkonekcije Beograd-Mokrin

Predsednik Srbije rekao je danas da će se graditi gasna konekcija do Rumunije od Beograda do Mokrina i da se sada taj projekat dogovara sa Rumunima.

Istakao je da je gradnja gasovoda posebno važna za razvoj industrije.

Vučić je tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice “Osmeh Vojvodine”, koja će biti izgrađena od Bačkog Brega do Srpske Crnje u dužini od 185,5 kilometara, odgovarajući na pitanje novinara o najavljenoj gasnoj konekciji Mokrin – Beograd rekao da se čeka da se interkonekcija dogovori sa Rumunima.

“Radimo na gasifikaciji, zato spuštamo gas dole na podnožje Zlatiborskog regiona. Dakle, na Novu Varoš, na Prijepolje i Priboj, da ti ljudi dobiju gas, a Aleksandrovac -Tutin se sad završava, čelik je gotov, sad morate ‘plastiku’ (cevi) po mestima da pustite. To mi tako nazivamo. Ti magistralni gasovodi su čelični, a onda ‘plastiku’ spuštate do krajnjih potrošača i to je dobro zbog ekologije, zaštite životne sredine, a onda je dobro i za industriju”, objasnio je Vučić.

Zanima me samo da se izborni proces što pre okonča

Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne prati izjave političara, već da ga zanima samo da se izborni proces što pre okonča.

On je novinarima u Bačkom Bregu rekao da neko kod nas postaje moderan brzo, ali da to traje tri, četiri, šest meseci – sada je moderna koalicija Srbija protiv nasilja, pre toga Dinkić, pre njega neko drugi.

Vučić je rekao da se Beograd razvija i da je predviđeno dosta nacionalnih projekata.

“Od metroa, vozova, Beograd veoma brzo napreduje. Provozao sam se sinoć Beogradom na vodi, divno izgleda, svi hoteli su puni, ima dosta turista i još više će ih biti. To šta će ko da kaže od političara i zamajava narod, njihov posao”, rekao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…