Podeli vest

Moramo da imamo snažnu vojsku inače nas neć biti, nestali bi kao zemlja za tri dana, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Abu Dabija tokom obilaska sajma naoružanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

On je pozvao mlade ljude da se prijave u specijalne jedinice, navodehi da će im osnovna plata biti 220 000 dinara, a da će im ukupna primanja premašiti 2000 evra.

Vučić je objasnio da će specijalne jedinice biti organizovane u vidu piramide, a pored ostalog imati snažniji deo mehanizovanih jurišnih bataljona, kao i specijalne pešadijske jedinice, a specijalne jedinice biće naoruzane i tenkovima i pancirima. Vučić je pozvao mlade momke da se prijave na konkurs, i dodao da je veliki broj upita poslat već prvog dana.

“Molim ljude da se što pre prijave i u Žandarmetiji će imati takve uslove. Moramo da imamo snažnu vojsku”, rekao je Vučić i istakao da sve zemlje ulažu ogromne količine novca u naouružanje. On kaže i da svi kupuju najbolje, tenkove za 12 do 13 miliona evra, a Srbija za milion i po do dva.

Kaže i da Srbija ima veliki broj tenkova, ali nema vozače i nišandžije. “Zato moramo da imamo veće plate, a svako će primati preko 260 hilajda, značajno preko 2000 evra”, istakao je Vučić. “Moj poziv mladim momcima i devojkama da dođu u Vojsku Srbije i vide šta zelimo da napravimo”, rekao je on.

Upozorio je da niko neće moći da opstane ko nema snažnu vojsku, a dodaje da su važni i zdravsto i ekonomski napredak.

“Svi su razumeli da se odigrava nešto veliko i spremaju se za nešto veliko, narednih dana očekujemo velike najave i razvoj sukoba u negativnom smeru”, ocenio je Vučić i dodao “mi moramo da čuvamo svoju zemlju”.

Vučić: Hrvati imaju odličnu vojsku, mi malo bolju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je tokom obilaska Sajma naoružanja Idex u Abu Dabiju prošao i pored hrvatskog štanda i tom prilikom ocenio da Hrvati imaju odličnu vojsku, a da je posao Srbije da ima malo bolju.

“Hrvati imaju odličnu vojsku i odličnu vojnu industriju i ja to poštujem… A mi malo bolju. Imali su jednu od najboljih fabrika u bivsoj Jugosalviji, Đakovo je nekada bila najbolja fabrika. Imaju izvrsnu vojsku i mnogo ulažu, a naše je da ne budemo slabiji”, rekao je Vučić koji je istovremeno pozdravio predstavnike na hrvatskom štandu.

On je dodao da ako Srbija bude modernizovala svoju namensku industriju, koja proizvodi granate, mine, municiju, biće neprevaziđena u celoj jugoistočnoj Evropi, jer je potražnja velika.

“Pred nama su ulaganja u fabrike u Čačku, Užicu, Valjevu, Kragujevcu, Trsteniku, Bariču, Priboju, Zemunu…”, naveo je Vučić i primetio da je Srbija imala jaku industriju, ali da se nije modernizovala na vreme, i da sada mora da se vrati i uhvati korak.

On je ocenio i da je mnogo važno to što se radi sa dronovima i Pegazom, što rade privatnici, ali i da oni moraju da uzmu mine iz Krušika.

“Srbija to razvija bolje nego svi u regionu, ali još moramo da usavrsavršavmo da bismo mogli da ubacimo naoružanje vojske, što radi Jugoimport”, napomenuo je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!