Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas patrijarhu srpskom Porfiriju na strpljenju i razumevanju koje je pokazao tokom sastanka u manastiru Osovica u opštini Srbac o najvažnijim nacionalinim pitanjima, kojem je prisustvovai i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Vučić je na Instagram profilu “budućnostsrbijeav” istakao da “uvek mudre i blage reči Patrijarha Porfirija ujedinjuju, okupljaju i duhovno okrepljuju sve nas koji se borimo sa svakodnevnim izazovima i teškim iskušenjima pred koja je ponovo stavljen naš narod”.

“Zato smo blagodarni za svaku reč i beskrajno strpljenje i razumevanje koje nam je pokazao i pri ovom susretu i u razgovoru o nimalo lakim pitanjima, a naše sveštenstvo će nastaviti da se moli za sabornost srpskog naroda gde god živeo. Hvala Vam, Vaša svetosti”, napisao je on.

Vučić je posetu Republici Srpskoj počeo obilaskom manastira Osovica, u društvu predsednika RS Milorada Dodika i patrijarha Porfirija, a za 17.00 časova najavljen obilazak novoizgrađenog vrtića u Srpcu.

Vučić će sutra u Prijedoru prisustvovati obeležavanju 28. godišnjice pogroma Srba u akciji “Oluja”, koju su izvele jedinice hrvatske vojske.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: